Patru continuări ale filmului „Avatar”

Avatar

Regizorul american James Cameron a anunţat miercuri, 13 aprilie, la convenţia filmului CinemaCon, care se desfăşoară zilele acestea la Las Vegas (SUA), că filmul de succes ‘Avatar’ va avea patru continuări (sequel) faţă de trei câte erau prevăzute inţial, relatează EFE.

Potrivit informaţiilor publicaţiilor de specialitate The Hollywood Reporter, Variety şi Deadline, Cameron a declarat că cele patru continuări ale filmului ‘Avatar’ vor avea subiecte independente, dar că „împreună vor forma o saga”.

Cineastul american a precizat că prima dintre continuări va ajunge pe ecrane de Crăciun în 2018, iar celelalte trei vor fi lansate succesiv în 2020, 2022 şi 2023. Cameron, care a regizat şi filmului ‘Titanic’, a asigurat că lucrează alături împreună cu scenarişti şi designeri de înalt nivel pentru recrearea universului ‘Avatar’ în ce priveşte ‘personajele, creaturile, ambientul şi noile culturi’.

El a explicat că a rămas „fără cuvinte” în faţa noilor idei suscitate de „Avatar” şi că imaginaţia depăşeşte cu mult ceea ce s-a făcut în primul film. „Va fi o adevărată saga epică”, a subliniat el.

Cu încasări de 2,788 de miliarde de dolari în întreaga lume ‘Avatar’ (2009) se menţine pe primul loc drept cel mai de succes film din istoria cinematografiei la nivel mondial, depăşind ‘Titanic’ (2,187 de miliarde de dolari) şi ‘Star Wars: The Force Awakens’ (2,064 de miliarde de dolari), potrivit site-ului de specialitate Box Office Mojo. (Text: Agerpres, Foto: avatarmovie.com, Video: youtube.com)