Pasarela din Cheile Aar

Pasarela-Aar1

Cheile Aar, cunoscute şi cu pronunţia Cheile Aare, sunt un defileu îngust, tăiat printr-o secţiune de calcar de creastă de către râul Aar, aproape de oraşul Meiringen, din Elveţia.

Pasarela-Aar2

Pasarela-Aar3

Cheile s-au format la sfârşitul ultimei ere glaciare, în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, când torenţii de apă rezultaţi din topirea gheţarilor au erodat o prăpastie adâncă şi îngustă prin dealul de calcar.

Pasarela-Aar4

Pasarela-Aar5

https://sportrecognized.org/8rba1a9ao https://bahriadeals.com/aded11g
https://resplev.space/74981855/
https://somefel.org/2022/06/what-app-do-i-need-for-a-zoom-meeting-what-app-do-2/
https://arkaya.co.in/9f7j
https://pohlav.com/46953899/
Microsoft office standard 2010 removal tool free
Timp de alte mii de ani, apele repezi ale râului Aare au continuat să erodeze stânca de calcar, sculptând mai departe cheile şi dându-le o nuanţă verzuie. Cheile au aproximativ 1.400 de metri lungime şi doar câţiva metri lăţime la bază, iar stâncile urcă aproape vertical pe o înălţime de peste 50 de metri.

Pasarela-Aar6

Pasarela-Aar7

Din 1889, defileul a fost deschis publicului pe o pasarelă de oţel, construită de-a lungul părţii de jos a peretelui de stâncă.

Pasarela-Aar8

Pasarela trece, pe alocuri, prin tuneluri tăiate în stâncă. Înainte să fie construită acest pasarelă, singura modalitate de a străbate cheile era prin torentul periculos al râului şi mulţi cutezători s-au aventurat să facă această expediţie.

Pasarela-Aar9

https://teksinghnp.com/autodesk-alias-autostudio-2016-crack-free https://nihms.edu.pk/2uty3cp
Călătorii s-au întors cu poveşti şi scorneli despre şerpi mari şi monştri. De atunci, cheile sunt o atracţie turistică populară. În apropiere se află celebra Cascadă Reichenbach, în care se presupune că legendarul Sherlock Holmes şi-a găsit sfârşitul în mâinile răufăcătorului Profesor Moriarty.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com Foto: flickr.com, Video:  youtube.com)