Partidul sexului şi-a pierdut statutul din lipsă de membri

cuplu-in-pat

Partidul australian al sexului, un mic partid cunoscut în primul rând pentru numele lui inedit şi pentru activismul său agresiv, a anunţat că şi-a pierdut statutul, după ce comisia electorală din această ţară a decis că nu are suficienţi membri.

Cofondatorul Robbie Swan a precizat într-un comunicat că partidul va face apel la decizia Comisiei electorale australiene (AEC) care a dispus ca formaţiunea să-şi piardă statutul oficial după o reevaluare a numărului de membri.

Conform legii australiene, un partid politic trebuie să aibă fie un reprezentant în parlamentul federal, fie 500 de membri pentru a-şi păstra statutul. Or Partidului sexului are un ales în legislativul statului Victoria, dar niciunul la nivel federal. Robbie Swan a respins concluzia AEC că partidul a rămas fără cei 500 de membri necesari pentru a rămâne înregistrat.

Partidul sexului este format în primul rând din tineri care îşi schimbă adresele frecvent, care nu au numere de telefon şi care se deplasează mult mai mult decât alegătorii tradiţionali, a argumentat cofondatorul partidului. „Sistemul este folosit împotriva partidelor minore”, a precizat el pe site-ul grupului.

Partidul sexului a fost înregistrat în 2009 şi îşi are rădăcinile în grupul de lobby Eros Foundation, din industria de divertisment pentru adulţi, relatează Sydney Morning Herald. Grupul este bine cunoscut pentru prestaţia sa energică din ziua alegerilor, când are la unele secţii de vot din Sydney şi Melbourne o prezenţă care rivalizează cu cea a marilor partide.

De asemenea, tinerii activişti cu tricouri cu mesaje de genul „Partidul australian al sexului: tu eşti pe primul loc sau „Noi suntem serioşi în ceea ce priveşte sexul” sunt cunoscuţi pentru insistenţa lor în a-şi atrage voturi.

După verdictul AEC, Partidul sexului va putea în continuare să prezinte candidaţi la alegeri, dar nu îşi va putea pune numele pe buletinele de vot şi nici să primească fonduri federale. (Text: Agerpres, Foto:gaylaxymag.com)