Papa Francisc recomandă „tandreţoterapia”

Papa-Francisc-01

Papa Francisc a vizitat duminică, 14 februarie 2016, spitalul de pediatrie „Federico López” din Ciudad de México şi le-a mulţumit tuturor persoanelor care, pe lângă medicamentele administrate micuţilor bolnavi, le oferă şi „tandreţoterapie”, relatează EFE.

Papa Francisc a fost însoţit de Prima Doamnă a Mexicului, Angélica Rivera, în vizita sa la acest spital care are în îngrijire copii, mulţi dintre ei cu cancer.

Suveranul pontif le-a mulţumit tuturor, medici şi asistente, pentru eforturile depuse ca pacienţii să se recupereze cât mai repede.

„Este foarte important pentru pacienţi să se simtă îngrijiţi, însoţiţi şi iubiţi, tuturor acestor persoane le spun: Mulţumesc”, a precizat Papa.

Papa-Francisc-02

Papa Francisc nu numai că a vorbit despre „tandreţoterapie”, dar a şi aplicat-o. El a petrecut aproape o oră salutându-i unul câte unul pe cei 38 de copii internaţi în acest centru. Copiii l-au îmbrăţişat şi nu au mai vrut să-i dea drumul, iar Papa Francisc a avut un cuvânt bun şi o mângâiere pentru fiecare.

El a tras de asemenea de clopoţelul care anunţă fiecare ieşire din spital a unui copil care s-a însănătoşit.

După acest ultim eveniment programat duminică, Sfântul Părinte are în agendă luni vizita în statul Chiapas. (Text: Agerpres, Foto: EPA)