Papa Francisc i-a premiat pe actorii Richard Gere, George Clooney şi Salma Hayek

0
19

Papa-Francisc-George-Clooney

Papa Francisc a acordat duminică, 29 mai, medalii actorilor americani Richard Gere, George Clooney şi Salma Hayek, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Vatican, pentru rolul avut în promovarea activităţii unei fundaţii inspirate de Suveranul Pontif intitulate ‘Scholas Occurrentes’, ce a fost creată la 13 august 2013, informează agenţia de presă DPA.

Clooney a participat la eveniment împreună cu soţia sa Amal, de profesie avocat.  Fundaţia, al cărui nume înseamnă în limba spaniolă „şcoli care reunesc”, face legătura între tehnologie şi arte având drept scop integrarea socială şi cultura păcii.

Salma-hayek

Papa Francisc a creat o organizaţie similară în vremea în care era cardinal la Buenos Aires, dar ‘Scholas Occurrentes’ a ajuns acum să devină o fundaţie internaţională care rezolvă probleme de sine stătător.

„Valori importante pot fi transmise de celebrităţi”, a declarat unul dintre organizatori, Lorena Bianchetti, adăugând că actorii au fost de acord să fie ambasadori pentru unul dintre proiectele fundaţiei din domeniul artelor, mai notează agenţia DPA. (Text: Agerpres, Foto: Servizio fotografico L’Observatore Romano, AP)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.