Papa a dăruit de ziua lui 400 de saci de dormit

Papa-Francisc

Papa Francisc a dăruit 400 de saci de dormit unor persoane fără adăpost care trăiesc în Roma, relatează EFE, menţionând că acest gest a fost făcut miercuri, 17 decembrie 2014, când Suveranul Pontif a împlinit 78 de ani.

Sacii de dormit, purtând emblema papală, au fost distribuiţi cu ajutorul unor voluntari în diferite puncte ale capitalei italiene, precum gara Ostiense, Cimitirul Verano sau Via Nazionale, beneficiarii acestor daruri fiind invitaţi să se roage pentru Sfântul Părinte. După cum a informat mass-media italienă, acţiunea a fost coordonată de arhiepiscopului polonez Konrad Krajewski, care se ocupă de gestionarea fondurilor de caritate ale Papei.

Nu este pentru prima dată când acest papă argentinian face daruri celor aflaţi în suferinţă, menţionează EFE, amintind iniţiativa de a oferi cartele telefonice unor imigranţi ca să-şi poată suna familiile, sau plicuri cu bani unor săraci din Roma.

În acest an, Vaticanul a lansat, cu ocazia Crăciunului, „Loteria Papei”, la care un bilet costă 10 euro, iar premiile sunt formate din cadouri primite de Sfântul Părinte de la autorităţi. Încasările vor fi folosite în scopuri de binefacere. (Text: Agerpres, Foto: Reuters)