Pantoful Cenuşăresei, în viziunea a nouă designeri renumiţi

pantofi1

Nouă degineri celebri au realizat propria lor viziune asupra pantofului Cenuşăresei, iar creaţiile lor vor fi prezentate publicului într-o expoziţie purtând numele celebrei eroine de poveste, care se va inaugura vineri, 13 februarie 2015, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, scrie miercuri ziarul „Le Soir”.

pantofi3

pantofi2

Locul ales pentru acest eveniment nu este întâmplător, ci are legătură cu difuzarea la Berlinală a lungmetrajului „Cinderella” („Cenuşăreasa”), în regia lui Kenneth Branagh, cu Lily James şi Cate Blanchett în rolurile principale.

pantofi4

Filmul este produs de studiourile Disney, care au avut şi ideea de a solicita unor renumiţi creatori de modă să elaboreze o versiunea actualizată a condurului din basm.

pantofi6pantofi5

Cei care au răspuns invitaţiei sunt Paul Andrew, Alexandre Birman, René Caovilla, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jérôme C. Rousseau şi Stuart Weitzman.

pantofi7

„Pantoful de cristal al Cenuşăresei este simbolul magic al transformării. Fiecare din aceste (noi) perechi de pantofi amintesc de graţia şi eleganţa lui. Această colecţie este într-adevăr făcută pentru o prinţesă”, a explicat un director de la „The Walt Disney Company”.

 pantofi8

pantofi9

Toate modele vor fi puse în vânzare, pe bază de comandă, în câteva faimoase magazine din întreaga lume precum Saks Fifth Avenue din SUA, Harrods din Londra sau Galeriile Lafayette din Paris, şi puncte comerciale exclusiviste din Milano, Moscova, Tokyo şi Dubai. (Text: Agerpres, Foto: lesoir.be)