La periferia fostului oraş minier Goldfield din Nevada, la mai puţin de un kilometru pe autostrada 95, se află „Pădurea Internaţională de Maşini a Ultimei Biserici” („International Car Forest of the Last Church”) – o instalaţie de artă compusă din 40 de graffiti împrăştiate, maşini vechi, camioane şi autobuze cu botul îngropat în nisipul deşertului. Instalaţia a fost realizată prin colaborare dintre Michael „Mark” Rippie şi artistul Chad Sorg.
Michael Rippie, care deţine 80 de hectare de teren pe lângă autostradă, a început proiectul în 2002, hotărât să intre în „Guiness Book of World Records” pentru cele mai multe maşini plantate vertical în pământ.
Lui i s-a alăturat, ulterior, Chad Sorg, care îşi conducea maşina prin Goldfield, în urmă cu câţiva ani, când a văzut un vehicul ieşit din pământ.
Sorg a fost atât de intrigat de creaţia lui Rippie, încât s-a mutat la Goldfield, în 2011, unde a locuit într-o rulotă şi a creat artă, împreună cu Rippie.
Spre deosebire de celebrul Cadillac Ranch din Texas, unde maşinile sunt plantate în acelaşi unghi ca Marea Piramidă din Gizeh, sau Carhenge din Nebraska, inspirat de preistoricul Stonehenge din Anglia, la Car Forest International nu pare să existe nicio ordine aparentă.
Unele maşini sunt îngropate, altele stivuite una peste alta, iar alele par pur şi simplu parcate. Unele sunt acoperite cu graffiti psihedelice. Sursa rablelor vechi este neclară, dar, în deşertul Nevada astfel de vehicule nu sunt tocmai greu de găsit.
Pădurea de maşini este deschisă tot timpul pentru plăcerea de a o vizita. Artiştii au pictat maşinile, iar trupele cântă aici pentru audienţă. Din păcate, cei doi artişti nu mai lucrează împreună, după o supărare apărută în timpul unei petreceri.
Rippie este acum în spatele gratiilor, condamnat, în noiembrie 2013, la doi ani de închisoare federală pentru încălcarea regimului armelor. Sorg s-a mutat în Reno, unde lucreaza la un motel.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com)