Oraşul solitar din Namibia

Solitaire1

Solitaire este o aşezare mică în regiunea Khomas de centrul Namibiei, în apropiere de Parcul Naţional Namib Naukluft. Oraşul este situat la intersecţia drumurilor C14 (care duce la Walvis Bay şi Bethanie), şi C24 (care duce la Rehoboth şi Sossusvlei), ambele fiind rute turistice majore prin Parcul Naţional Namib Naukluft.

Solitaire2

Fără nici un sat în jur şi singurul loc de unde se poate cumpăra combustibil între dunele deşertului pe distanţa de la Sossusvlei şi malul oceanului, la Walvis Bay – adică pe o distanţă de 340 km, Solitaire este un loc de escală pentru toţi turiştii.

Solitaire3

În afară de o staţie de benzină, există aici un atelier de vulcanizare şi reparaţii mecanice, cu un stoc limitat de anvelope, un oficiu poştal, o brutărie, precum şi un magazin general. Există, de asemenea, o tabără şi un motel în apropiere.

Solitaire4

Solitaire5

O bicicletă veche lângă brutărie

Zona a fost cumpărată de vieţuitorul în izolare Willem van Christoffel Coller, în 1948 – un total de 33.000 de hectare de teren – de la Administraţia de Sud-Vest (guvernul Namibiei la acel moment), cu scopul de a creşte oi din rasa Caracul.

Solitaire6

solitaire12

O pompă de benzină dezafectată

Fiind atât de departe, buna lui soţie a numit locul Solitaire. Împreună cu o fermă, Van Coller a construit o cabană cu două camere aproape de intersecţia pietruită. În ultimii ani, s-au adăugat un mic magazin şi o pompă de benzină acţionată manual.

solitaire13

Noua staţie de benzină. A doua cea mai apropiată benzinărie este la Maltahöhe, 166 km distanţă sau la Walvis Bay, 232 km distanţă

Solitaire8

Tropicul Capricornului trece la doar 40 km nord de Solitaire, pe drumul C14

Magazinul funcţionează şi ca oficiu poştal regional, unde este livrată corespondenţa, săptămânal. În cele din urmă, în 1851, a fost construită şi o capelă mică.

Solitaire9

În cea mai mare parte a anului, Solitaire este proverbialul oraş pentru un cal, dar în timpul sezonului turistic devine foarte aglomerat.

Solitaire10

Astăzi, Solitaire are un restaurant şi un bar, care serveşte meniu fix pentru micul dejun, prânz şi cină. Există un serviciu de spălătorie, acces la Internet în sediul principal, precum şi parcare păzită.

Solitaire11

Interesul pentru Solitaire a crescut după publicarea cărţii „Solitaire” de autorul olandez Ton van der Lee. Cartea i-a inspirat pe mulţi turişti să facă pelerinaj în acest avanpost al depărtărilor.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto:flickr.com, de.wikipedia.org, panoramio.com,en.wikipedia.org, Video: Lex Schruijer/ Youtube.com)