O invenţie pe zi: ZĂPADA ARTIFICIALĂ

zapada-artificiala

Graţie progreselor tehnologice, zăpada nu mai este, în ziua de astăzi, prerogativul exclusiv al naturii. Fascinaţia pe care oamenii o au pentru acest fenomen meteorologic a inspirat imaginaţia inventatorilor iar, în prezent, există o mulţime de metode şi sisteme care fabrică zăpadă artificială, pentru orice ocazie.

 Zăpada artificială înlocuieşte cu succes originalul pe pârtiile de schi sau în studiourile de filmare. De ce să ne bucurăm de zăpadă doar în sezonul rece când putem beneficia de magia stratului de nea în orice anotimp, dar pentru asta sunt indispensabile maşinile de fabricat zăpadă.

Wayne Pierce conducea, alături de partenerii săi, Art Hunt şi Dave Richeym compania americană „Tey Manufacturing Company”, implicată în industria confecţionării de echipamente pentru schi. În 1949, compania s-a confruntat cu o scădere drastică a vânzărilor ca urmare a unei ierni secetoase.

 „Ştiu cum să fabric zăpada!” au fost cuvintele rostite cu mare entuziasm de Pierce în ziua de 14 martie 1950. Înarmat cu un compresor de vopsea şi un furtun de grădină a confecţionat o maşină care fabrica zăpadă. Ideea care stătea la baza invenţiei era simplă: apa la temperatura de îngheţ era pulverizată la presiune ridicată.(Text: Agerpres, Foto: tocinternational.ro)