O invenţie pe zi: Mănuşi pentru îndrăgostiţi

manusi-indragostiti

Mănuşile sunt obiecte de îmbrăcăminte care nu lipsesc din garderoba nici unei persoane. Sunt folosite în special iarna, pentru a proteja mâinile de frigul de afară.

Dar folosirea mănuşilor prezintă totuşi un inconvenient pe care nu mulţi l-ar lua în seamă. Spre exemplu, dacă o pereche de tineri îndrăgostiţi (care poartă mănuşi) doresc să meargă pe stradă ţinându-se de mână, nu au decât două opţiuni: fie îşi protejează mâinile de frig purtând în continuare mănuşile şi se ţin de mână aşa, ceea ce înseamnă că mâinile lor nu se pot atinge, fie îşi dau jos mănuşile, ceea ce înseamnă că trebuie să întâmpine frigul de afară.

Prima dintre variante este complet lipsită de romantism, iar cea de-a doua este destul de inconfortabilă. Iată deci o problemă! Nu mulţi dintre noi am considera-o o adevărată problemă, dar iată că au fost câteva persoane atât de intrigate de aceste inconveniente încât au hotărât să ia atitudine.

Astfel, a fost inventată mănuşa pentru îndrăgostiţi. Şi nu a fost pur şi simplu croită o mănuşă specială, ci a fost chiar şi prezentată în faţa unei comisii şi brevetată.

Potrivit brevetului, invenţia prevede o piesă vestimentară pentru acoperirea mâinilor, croită după tiparul a două mâini împreunate. Mănuşa are o deschidere suficient de largă pentru două mâini, o parte comună la nivelul palmelor care se separă, apoi, în două, la nivelul degetelor. Astfel, cele două mâini pot rămâne împreunate în interiorul aceleiaşi mănuşi.

Evident, ca şi în cazul celorlalte mănuşi, şi acestea sunt confecţionate pe diferite mărimi. Inventatorii s-au gândit chiar şi la varianta în care mănuşile pot fi folosite de mamele care vor să-şi ţină copilul de mână, aşa că există combinaţii de mărimi diferite, partea pentru degetele mamei fiind mai mare decât cealaltă.

Mănuşile se vând la seturi de câte 3 bucăţi: o mănuşă ”comună” pentru cei doi şi încă două „normale” pentru mâna liberă. Mănuşa „comună” poate fi făcută în două culori, conturând cele două mâini împreunate şi dând astfel impresia că sunt două mănuşi diferite.(Text: Agerpres, Foto: design-milk.com)