O biografie a lui Eric Clapton dezvăluie aventurile sale cu Lady Di

Eric-Clapton-Lady-Di

O carte biografică ce va apărea pe piaţă la 12 martie prezintă viaţa tumultoasă a legendarului chitarist, compozitor şi cântăreţ britanic Eric Clapton, care împlineşte luna aceasta 70 de ani. Scrisă de Paul Scott, ziarist la Daily Mail, cartea „Motherless child: The definitive biography of Eric Clapton” promite să fie un mare succes de librărie.

Cantautorul britanic a început să consume droguri şi alcool la vârsta de 15 ani. Puţin câte puţin, el şi-a alimentat temperamentul autodistructiv cu heroină, cocaină, analgezice şi două sticle de vodcă pe zi. Potrivit autorului, artistul a reuşit să iasă din acest puţ al infernului şi să se reabiliteze în 1987.

În schimb, el nu a reuşit să se reabiliteze niciodată de dependenţa lui de sex şi de femei. Pe lista sa lungă de cuceriri figurează inclusiv regretata Lady Di. Scânteia între cei doi s-a aprins la „San Lorenzo”, un exclusivist restaurant italian din Knightsbridge (zonă în care se află cunoscutul magazin Harrods). Potrivit unui prieten apropiat al lui Clapton, atracţia dintre cei doi era „evidentă”. Schimbau multe priviri complice şi seducătoare, a povestit acesta.

La întrebarea dacă s-a ajuns mai departe, el a răspuns că „amândoi erau liberi şi că lui Eric i-au plăcut întotdeauna provocările”. Indiferent de cum a mers relaţia dintre ei, Eric nu a rămas cu o amintire prea plăcută, muzicianul descriind-o pe Diana drept o manipulatoare şi o minte bolnavă.

Un alt episod din viaţa scandaloasă a lui Clapton a avut loc la New York, mai concret la concertul trupei Rolling Stones de pe Shea Stadium, unde venise însoţit de Carla Bruni. Top modelul francez îşi dorea cu ardoare să-l cunoască pe Mick Jagger, însă Clapton, precaut, s-a arătat reticent. Îl cunoştea pe Mick şi puterea lui de seducţie asupra femeilor. El însuşi făcuse această mişcare, seducând-o pe Patty Boyd, iubita lui George Harrison.

„Te rog, Mick, nu şi ea. Cred că sunt îndrăgostit”, l-a implorat pe Jagger, temându-se că cea care avea să devină soţia fostului preşedinte Nicolas Sarkozy îi va cădea în mreje. Însă Jagger nu a dat atenţie rugăminţilor prietenului său, iar manechinul francez şi solistul de la Rolling Stones au sfârşit prin a avea o relaţie. Doar timpul a reuşit să-l facă să treacă peste obsesia Bruni, notează biograful lui Eric Clapton.(Text: Agerpres, Foto: filmrise.com)