Noi reguli la jocul de fotbal

fotbal

Board-ul fotbalului a publicat noile legi ale jocului care vor intra în vigoare din 1 iunie 2016, între ele şi eliminarea dublei penalităţi (penalty şi eliminare) de până acum în cazul anihilării unei ocazii clare de gol (legea 12.3), scrie L’Equipe.

Board-ul a publicat noua versiune a legilor jocului 2016-2017 şi sunt de notat mai multe noutăţi care vor intra în vigoare din 1 iunie 2016.

Între acestea, în cazul unei accidentări care poate fi rapid tratată, jucătorul nu mai este obligat să părăsească terenul pentru a primi îngrijiri (legea 5.3). Acest lucru evită inferioritatea numerică pe care o pot înregistra echipele înainte ca arbitrul să autorizeze jucătorul să revină în teren.

O altă noutate este că se precizează că mâinile şi braţele nu trebuie luate în calcul în judecarea unei poziţii de ofsaid (legea 11.1).

Însă cea mai importantă este că nu va mai exista o dublă penalitate (penalty şi eliminare) sistematică în cazul anihilării unei ocazii clare de gol (legea 12.3). Însă, bineînţeles, un jucător va putea în continuare să fie eliminat dacă provoacă un penalty. Board-ul preconizează un avertisment, care poate totuşi să meargă până la acordarea unui cartonaş roşu dacă faultul este grav. Se oferă însă multă nuanţare aprecierii arbitrului.

S-a putut observa că arbitrii din Liga Campionilor au anticipat în această săptămână suprimarea acestei duble pedepse, neeliminându-l pe portarul parizian Kevin Trapp marţi, în meciul cu Manchester City, şi nici pe barcelonezul Andres Iniesta, miercuri, în meciul cu Atletico Madrid, când ambii au provocat un fault în suprafaţa de pedeapsă anihilând o ocazie clară de gol. (Text: Agerpres, Foto: peel.wikia.com)