Muzeul de Instrumente Muzicale Greceşti

muzeul-de-instrumente-muzicale-grecesti-01

Muzeul de Instrumente Muzicale Greceşti deţine una dintre cele mai importante colecţii de instrumente muzicale tradiţionale din Europa.

https://izood.net/63398891
https://granmos.space/61245997/
https://varwaf.fun/2022/06/schedule-zoom-meetings-with-the-outlook-webmail/
https://igmguru.com/kt1m/map.php
https://hardopol.com/how-to-fix-zoom-no-sound-on-pc-guide-driver-easy-17/
Windows 8.1 iso 64 free
Aflat în cartierul Plaka din Atena, muzeul este găzduit de Casa Lassanis, un conac în stil neoclasic cu trei etaje, construit în anul 1840 şi renovat sub supravegherea arhitectului Kostis Adamopoulos.

https://ehealthyeducation.com/y88w0qwpds

Muzeul a fost inaugurat în 1991 şi expune peste 1.000 de instrumente muzicale populare mai mult sau mai puţin cunoscute, aduse de pe teritoriul Greciei şi de pe insulele acesteia, instrumente ce datează din secolul al XVIII-lea până în prezent.

https://hdmovie-th.com/05p0oew
Colecţia muzeală reprezintă rodul îndelungatelor cercetări de peste 40 de ani ale muzicologului Fivos Anoyanakis (Phoebus Anoyanakis), care şi-a donat colecţia în 1978 în vederea înfiinţării acestui muzeu. Este prezentată pe cele trei niveluri ale clădirii muzeului fiind împărţită în patru secţiuni, în funcţie de stilul şi perioada în care au fost realizate instrumentele: membranofone (tobe din ceramică, tamburine), aerofone (flauturi, cimpoaie), cordofone (chitări, mandoline, dulcimere) şi idiofone (clopoţei).

muzeul-de-instrumente-muzicale-grecesti-03

https://jobsandartisans.com/npnicpky
Astfel, la parterul muzeului, vizitatorii pot admira tobe de ceramică, tamburine şi instrumente aerofone — fluiere, flauturi, cimpoaie sau clarinete. La primul etaj se găsesc în principal chitări, mandoline, violine, în timp ce al doilea etaj este dominat de instrumente de percuţie. Printre acestea se remarcă xilofonul, chimvale, gonguri sau clopoţei.

https://sinproeste.org.br/61279619
Instrumentele expuse nu numai că pot fi admirate, dar vizitatorii pot şi asculta muzica produsă de fiecare dintre ele, datorită unui sistem acustic special. În cadrul muzeului sunt organizate şi unele concerte de muzică tradiţională din diferite zone ale Greciei.

muzeul-de-instrumente-muzicale-grecesti-02

Muzeul deţine şi o bibliotecă dedicată cercetătorilor din Centrul de Cercetare Etnomuzicologică ce include circa 4.000 de cărţi şi articole, donate de Fivos Anoyanakis, precum şi colecţia lui Christos Panoutsou, cu 1.050 de titluri care acoperă toate publicaţiile tipărite pe muzică bizantină de la 1826 până astăzi.

Un magazin de suveniruri, de unde pot fi achiziţionate CD-uri cu muzica tradiţională grecească, precum şi diferite instrumente muzicale, încheie turul vizitatorului în Muzeul de Instrumente Muzicale Greceşti. (Text: Agerpres, Foto: en.wikipedia.org, Video; youtube.com)