Martin Gore („Depeche Mode”), disc solo cu muzică electronică instrumentală

Martin-Gore

Muzicianul Martin Gore, membru fondator al celebrei formaţii britanice „Depeche Mode”, va lansa, la 28 aprilie, un disc solo cu muzică instrumentală intitulat „MG, informează portalul rollingstone.com.

„Am vrut ca muzica să fie foarte electronică, foarte cinematografică, şi să-i dau aproape un aer de SF”, a explicat interpretul într-o declaraţie publicată de casa lui de discuri.

„Muzica este o necesitate pentru mine. Intru în studioul de înregistrări cel puţin de cinci ori pe săptămână, în fiecare săptămână, aşa încât, imediat ce mi-am clarificat ideea şi formatul, procesul de elaborare (a discului) a fost rapid şi agreabil”, a mai spus Martin Gore. El a compus şi înregistrat cele 16 piese de pe noul album în studiul muzical din reşedinţa sa din Santa Barbara (statul american California), după turneul cu „Depeche Mode” din 2013.

„În calitate de compozitor, sunt foarte conştient de puterea cuvintelor, mai ales atunci când se îmbină corect cu acordurile muzicale. Totodată, sunt conştient de puterea muzicii şi de emoţiile care se pot transmite prin intermediul atmosferei sonore şi este tocmai ceea ce vreau să obţin prin acest proiect”, a mai afirmat cântăreţul.

Martin Gore a vândut peste 100 de milioane de copii ale celor 13 albume de studio realizate cu „Depeche Mode”, conform datelor de la firma „Sony Music”. Ultimul disc al grupului, „Delta machine”, a apărut pe piaţă în 2013. (Text: Agerpres, Foto: mundoejecutivoexpress.mx)