Mark Selby a câştigat al doilea său titlu mondial la snooker

Mark Selby

Englezul Mark Selby a câştigat al doilea său titlu mondial la snooker, după ce l-a învins pe chinezul Ding Junhui cu 18-14 în finala Campionatului Mondial disputată la Crucible Theatre din Sheffield, relatează Reuters.
Selby, nr. 1 mondial, campion mondial şi în 2014, l-a condus pe Ding pe toată durata finalei (6-0, 10-7, 14-11, 16-14), chiar dacă acesta a revenit pe final, şi s-a impus cu 18-14, devenind al 13-lea jucător care are în palmares cel puţin două titluri mondiale.

”Este fantastic. Victoria mea de acum doi ani a fost ceva special, dar acum am simţit mai multă presiune decât atunci. A fost o finală dificilă, Ding a pus presiune”, a declarat Selby, care a încheiat meciul la câteva minute după ce echipa de fotbal din oraşul său, Leicester, şi-a asigurat matematic primul titlu din Premier League.

”Am avut un start ratat, am fost condus cu 6-0. Am fost puţin nervos, pentru că nu am mai ajuns până acum într-o finală’‘, a declarat Ding, 29 ani, care ocupa locul 17 mondial înainte de competiţie.

Doar trei jucători din afara Marii Britanii şi Irlandei au câştigat titlul mondial la snooker: australianul Horace Lindrum (1952), canadianul Cliff Thorburn (1980) şi australianul Neal Robertson (2010).(Text: Agerpres, Foto: eurosport.co.uk)