„Mama păpuşilor” a îmbrăcat o sticlă de pălincă în straie de oşancă

sticla-papusa-01

Realizatoarea de păpuşi Anica Mare din Negreşti Oaş, cunoscută drept „mama păpuşilor” din Ţara Oaşului, şi-a prezentat, la sărbătoarea Sâmbra Oilor de la Huta Certeze, un nou produs, şi a nume sticla îmbrăcată în straie populare oşeneşti, care este pusă de obicei pe masa mirilor.

Este vor de o sticlă împodobită cu toate elementele costumului popular oşenesc – cămaşă, pindileu (fustă), chischineu (batic), mărgele. În sticlă se pune pălincă şi se închină la nunţile din Oaş.

sticla-papusa-02

„După cum ştiţi, eu sunt cu păpuşile mele, dar acum am făcut ceva nou, cum ar fi doi în unul, ca la fraţii noştri chinezi, numai că nu e chinezărie, că-i lucru de mână. Am o sticlă îmbrăcată în păpuşă în care se poate pune ceva de la rădăcina prunului şi se poate folosi contra tusei. E foarte bun. Se poate folosi şi pentru voia bună. De obicei se pune la miri şi la mirese pe masă sau la botez. Am încercat să scot ceva nou ca să fie deosebit”, a spus Anica Mare.

Anica Mare vinde, în special pentru străini, păpuşi îmbrăcate în straie populare, ea devenind cunoscută după ce a costumat o păpuşă care o reprezintă pe Michelle Obama. Ea a spus că-i va trimite păpuşa primei doamne a Americii. (Text si foto: Agerpres)