Majuro, atracţia Insulelor Marshall

Majuro

Republica Insulelor Marshall situată în partea vestică a centrului Oceanului Pacific, la nord de Nauru şi Kiribati, este alcătuită din două rânduri paralele de atoli, Ratak („Sunrise”) şi Ratik („Sunset”), având în total 29 de atoli şi 5 insule separate, răspândite pe un areal total de aproape două milioane de kilometri pătraţi.

Cu o populaţie de 70.983 locuitori (estimare iulie 2014), Republica Insulelor Marshall sărbătoreşte Ziua Naţională pe 1 mai, de Ziua Constituţiei. Prin Constituţia din 1 mai 1979, Insulele Marshall au adoptat numele de Republica Insulelor Marshall, se arată în volumul „Mica Enciclopedie de Istorie universală”(2002).

Compusă din trei insule – Delap, Uliga şi Darrit (sau Rita) – Majuro este capitala şi centrul economic al ţării. Se află situată, împreună cu laguna care o mărgineşte, în vârful recifelor de corali, pe o suprafaţă de peste 200 kmp.

Laguna este faimoasă pentru grădinile sale de corali, în care se pot vedea peste 800 de specii de peşti şi 160 de specii de corali, stele de mare şi alte vietăţi marine tropicale. Majuro este cel mai dezvoltat atol al Insulelor Marshall şi are o populaţie de 31.000 locuitori (2014).

Cele mai importante atracţii turistice ale Insulelor Marshall se află în Majuro. Majoritatea turiştilor merg la Peace Park Memorial, un monument comemorativ dedicat soldaţilor celui de-al Doilea Război Mondial, care au murit în timpul conflictului din Pacific, apoi se îndreaptă spre Monumentul 1918 Typhoon, ce comemorează cele 200 de victime ale celui mai devastator taifun care a lovit insulele. Un alt punct pe harta obiectivelor turistice este Muzeul Alele, care adăposteşte istoria şi cultura acestor insule.(Text: Agerpres, Foto: islandsim.com, Video: youtube.com)