Luminile de Crăciun împodobesc Capitala Moldovei

IMG_1130

Atmosfera de Crăciun umple capitala Moldovei la vreme de seară. Peste două milioane de beculeţe şi sute de figurine luminoase au fost aprinse în centrul Iaşului, precum şi în unele zone de cartier.

 Aprinderea festivă a luminilor a fost făcută în cadrul unui spectacol cu dansuri, cântece şi cadouri împărţite de Moş Crăciun, vineri, 5 decembrie, la ora 17.00. Manifestările au scos în stradă câteva mii de persoane, mai ales părinţi cu copii mici. Special pentru prichindei a fost un aşa-numit Orăşelul Polar, cu igluuri, pinguini, urşi polari şi oameni de zăpadă.

IMG_1088

Din cauză că acest ansamblu decorativ a fost amplasat chiar în faţa Mitropoliei, unii ieşeni şi-au exprimat nedumerirea. „Sărbători tradiţionale de iarnă la Iaşi, în faţa Mitropoliei: igluuri, pinguini, urşi polari, Peter Pan şi diverse personaje de basm etc., etc… Ce sărbătorim totuşi la Crăciun? Mândri că suntem creştini?”, a postat un ieşen pe o reţea de socializare.

Totuşi, copiii au fost cei mai bucuroşi, nefiind prinşi încă în dileme religioase.

IMG_1069

Pentru cei mari, dar nu numai, pe faţada Palatului Culturii rulează o proiecţie 3D spectaculoasă, care rulează din oră în oră

 Municipalitatea a montat şi ornat şapte brazi mari, pe pietonalul Ştefan cel Mare, în Piaţa Unirii, în parcul Copou, în Alexandru cel Bun – Piaţa Voievozilor, Păcurari – în zona Poştei, Nicolina – Parc Nicolina, Tătăraşi – Esplanada Oancea. Evident, cea mai atractivă zonă a fost amenajată pe pietonalul Ştefan cel Mare, unde este organizat un Târg de Crăciun, precum şi anterior pomenitul Orăşelul Polar.

IMG_1118

 În Piaţa Unirii este montat şi împodobit un brad, iar fântânile sunt iluminate 3D. Aici se află nu mai puţin de 53 de figurine cu tematica sărbătorilor de iarnă. De asemenea, în Parcul Copou, pe lângă brad, va fi montat şi un ansamblu decorativ. (Text: dozadebine.ro; Foto:  Liviu Chirica)

IMG_1149

IMG_1157

IMG_1203

IMG_1206

IMG_1211

IMG_1221

IMG_1232

IMG_1129

IMG_1131