Labirintul din gard viu Longleat: cel mai lung din lume

Longleat1

Labirintul din gard viu Longleat este situat în grădina impunătoarei Case Engleze din Longleat, aflată în continuarea satului Horningsham şi în apropiere de oraşul Warminster din Anglia.

Longleat2

Proiectat şi realizat în 1975, labirintul are o lungime de 2,72 km de cale, se întinde pe mai mult de 1,5 hectare şi este format din 16.000 de arbuşti de tisă englezească. Este cel mai lung labirint din lume.

Longleat3

Labirintul are gardul viu înalt de 2,4 metri şi face parte dintr-un domeniu masiv, care găzduieşte câteva facilităţi neobişnuite, inclusiv un parc pentru safari, aprovizionat cu mai mult de 500 de animale exotice.

Longleat4

Labirintul are mai multe unghiuri moarte şi mai multe căi prevăzute cu şase pasarele. Ieşirea corectă se termină la un turn central de observaţie.

Longleat5

Îngrijirea şi tunderea gardului viu este făcută de o echipă de şase grădinari, înarmaţi cu trimmere cu motor pe benzină, cărora le trebuie o lună pentru a termina cei 2,72 km de gard viu, o sarcină care se repetă la fiecare şase luni. Dar tunderea gardului viu este doar o jumătate din problemă. Adevărata provocare este să nu se rătăcească, în special pentru noii recruţi!

Longleat6

Labirintul este atât de complex, încât o simplă plimbare prin el poate dura mai mult de o oră şi jumătate.

Longleat7

Pentru situaţiile de urgenţă, labirint are mai multe „lifturi pentru rătăciţi”, nişte panouri de direcţie pentru cei care nu pot găsi ieşiree. În ultimul timp, unii vizitatori şi-au creat propriile căi de ieşire din labirint, prin utilizarea telefoanelor inteligente şi căutarea unei vederi aeriene a labirintului pe Google Maps.

Longleat8

Majoritatea telefoanelor de azi pot detecta semnale GPS care pot fi utilizate pentru a indica locul exact al titularului, care este ghidat apoi pe harta online pentru a găsi cel mai rapid traseu de ieşire.(Traducere şi adaptare dupăamusingplanet.com, Foto: Jason Hawkes, flickr.com)