Klaksvik, cel mai important centru de pescuit din Insulele Feroe

Klaksvik1

Amplasat la poalele a două creste muntoase înalte, într-o zonă joasă în care se întâlnesc două golfuri, Klaksvik este al doilea oraş ca mărime din Insulele Feroe şi un important port pescăresc.

Klaksvik2

Oraşul este situat în insula Borðoy, într-un golf bine adăpostit, înconjurat de munţi dramatici, cu unele dintre cele mai înalte vârfuri din Insulele Feroe. La nord se află Enniberg, înalt de 750 de metri, cel mai mare promontoriu din lume, care cade vertical în ocean.

Klaksvik3

Deasupra intrării în port se află muntele piramidal magnific de pe insula Kunoy, care formeaza o barieră protectoare în calea valurilor oceanului nordic.

Klaksvik4

Klaksvik este situat la cel mai bun port natural din ţară şi are multă industrie de pescuit şi de prelucrare a peştelui, atât pe mare, cât şi pe uscat. Aceste condiţii au făcut din Klaksvik cel mai important centru de pescuit din insule.

Klaksvik5

Aproximativ 10% din populaţia ţării trăieşte în Klaksvik, dar oraşul este răspunzător de 30% din totalul exporturilor de peşte al ţării. Acest lucru este important atunci când se ia în consideraţie că 98% din importurile din Insulele Feroe sunt cumpărate cu câştigurile din industria pescuitului.

Klaksvik6

În plus, în Klaksvik se află una dintre cele mai mari fabrici de procesare a peştelui din Insulele Feroe, precum şi un abator pentru una dintre fermele mari de creştere a somonului.

Klaksvik7

Prima aşezare umană de la Klaksvik datează din timpurile vikingilor, dar abia în secolul 20 zona a fuzionat pentru a forma un oraş mare şi modern, care a devenit centrul cultural şi comercial pentru insulele nordice şi Insulele Feroe în ansamblu.

Klaksvik8

Iniţial, pe teritoriul pe care se află acum oraşul Klaksvik erau patru ferme. În timp, acestea au crescut şi au devenit patru sate, care, în cele din urmă, au fuzionat pentru a forma oraşul Klaksvik, în 1938. A fost destul de normal ca oraşul Klaksvik, care este situat lângă unul dintre cele mai bune porturi din Insulele Feroe, să devină centrul comercial al regiunii.

Klaksvik9

Un punct de cotitură pentru Klaksvik a fost deschiderea tunelului Leirvik în 2006, care leagă fizic Klaksvik de restul Insulelor Feroe. Cu acest tunel, Klaksvik poate fi acum considerat unul dintre porturile cheie, gata să concureze cu terminalele mai mari din altă parte.

Klaksvik10

În plus, Klaksvik exploatează potenţialul său de destinaţie turistică de primă clasă. Oraşul va avea în curând unul dintre cele mai mari complexe de retail şi de divertisment din ţară, iar la intrarea în tunel se construieşte un nou parc industrial.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com)