Ion Ţiriac critică lipsa unui acoperiş retractabil la Roland Garros

0
19

roland garros

Patronul turneului de la Madrid, românul Ion Ţiriac, poate râde încă o dată de organizatorii turneului de la Roland Garros, care în condiţii de ploaie nu au încă un acoperiş retractabil măcar pe terenul central, relatează agenţia DPA.

La Madrid, Ţiriac a insistat ca baza de tenis să cuprindă trei terenuri cu acoperiş retractabil, astfel că în cazul de averse situaţia este total sub control.

Din boxa sa de pe terenul Chatrier, Ţiriac a privit de aproape eforturile organizatorilor de a ţine sub control situaţia pe timpul ploii şi mai ales criticile a unor jucători şi jucătoare de top, nevoie să joace sub ploaie. Fostul jucător român a criticat lipsa unui acoperiş retractabil la arena de la Roland Garros, în timp ce măsurile de securitate similare cu cele de pe aeroporturi au produs o atmosferă sumbră. Din cauza birocraţiei franceze, un acoperiş retractabil nu va instalat mai devreme de 4 ani. Un proiect de extindere a arenei Roland Garros, care an de an devine tot mai neîncăpătoare, a fost blocat de ecologişti şi proprietarii terenurilor din vecinătate.

Ţiriac este de multă vreme un suporter al inovaţiei în tenis, începând cu acoperişuri retractabile până la schimbarea culorii zgurii în albastru, o măsură contestată de ATP după plângerile venite de la Novak Djokovic şi Roger Federer.

”Timp de 20 ani le-am spus că trebuie să aibă un teren acoperit. La Madrid, am fost ascultat şi acolo avem ceea ce restul lumii nu are. Pentru acest turneu, Parisul ia 400 milioane euro. În afară de Turul Franţei, nu există altă competiţie importantă care să egaleze Roland Garros. Deficitul pentru zilele cu ploaie va fi de circa 100 milioane euro, din publicitate, televiziune. Ce vor spune organizatorii televiziunilor din 210 ţări. Că plouă? Vor râde în hohote’‘, a declarat Ţiriac pentru presa iberică. (Text: Agerpres, Foto: tennistours.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.