Internet banking pe bază de bătăi ale inimii

bratara-Nymi

Banca britanică Halifax, filială a Lloyds Banking Group, a anunţat că testează posibilitatea înlocuirii clasicului sistem de indentificare la distanţă a clienţilor pe bază de parolă cu un altul, în funcţie de bătăile inimii măsurate cu ajutorul unei brăţări purtate de persoana care doreşte să-şi acceseze conturile.

Brăţara Nymi, de concepţie canadiană, se poartă la încheietura mâinii şi permite autentificarea pe baza electrocardiogramei. Banca subliniază, într-un comunicat de presă, că prin comparaţie cu alte măsurători biometrice (iris, amprente digitale), electrocardiogramele au avantajul de a fi „un semnal viu al corpului”, ceea ce reduce posibilitatea „falsificării sau intruziunii”.

Testele sunt încă în faza de început, iar Halifax nu s-a gândit deocamdată să aplice metoda în relaţia cu clienţii săi. Această iniţiativă arată totuşi că băncile britanice sunt tot mai interesate de noile tehnologii de autentificare.  

Luna trecută, reţeaua grupului Royal Bank of Scotland a adoptat tehnologia „TouchID” de la Apple, care permite clienţilor care au un iPhone performant să îşi deblocheze aplicaţia bancară cu ajutorul unui cititor electronic de amprentă integrat în telefon. Anul trecut, Barclays a lansat bPay, propria sa brăţară de plată fără contact. (Text: Agerpres, Foto: wired.co.uk)