Imagini rarisime cu un rechin din specia Marele Alb

marele-alb

Un realizator de filme din Australia care filma sub apă la doar câţiva metri de ţărm a avut parte de o întâlnire neaşteptată, atunci când rechinul masiv din specia Marele Alb de 4,5 metri a trecut pe lângă el de mai multe ori, relatează media locală preluată de DPA.

Realizatorul Ash Gibb a declarat pentru postul naţional ABC că filma un peşte în Lucky Bay, la circa 60 km de oraşul Esperance din vestul Australiei, când a simţit o atingere din spate.

„Imediat am văzut un Mare Alb apărând în imagine”, a povestit el. În înregistrarea video postată pe YouTube se vede cum rechinul pare să-l urmărească îndeaproape pe Gibb, deplasându-se în jurul lui de câteva ori, retrăgându-se de două ori şi apoi întorcându-se brusc şi îndreptându-se direct spre el, pentru a se opri în cele din urmă foarte aproape de bărbat.

„La început am fost destul de încântat. Mi-am spus că e grozav, că pentru asta am venit. Cel mai important pentru mine a fost să mă concentrez asupra modului în care respiram. Nu voiam să arăt că eram speriat”, a spus el.

„Mi-am reamintit de convingerea mea în privinţa rechinilor, care este că ei nu atacă oamenii în mod deliberat. Noi nu suntem hrana lor. Cred că asta este ceea ce m-a făcut să rezist unei situaţii foarte tensionate, pentru că a fost ceva foarte intens”, a povestit realizatorul australian.

„Deşi mi-am dorit să fac asta, a fost o situaţie foarte solicitantă. Eram acolo să filmez. Am avut această ocazie. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt de unu la un milion, aşa că m-am folosit de această oportunitate şi am făcut tot posibilul pentru a nu-mi tremura mâinile şi a filma totul”, a mărturisit Ash Gibb. (Text: Agerpres, Foto: captura video , Video: youtube.com)