Hugh Grant a devenit tatăl a trei copii în doar 15 luni

Hugh Grant

Actorul britanic Hugh Grant (Hugh John Mungo Grant) s-a născut la Londra, la 9 septembrie 1960. A absolvit Universitatea Oxford, secţia Filologie, fiind pasionat de dramaturgie.

Cu toate că a avut în vedere o carieră în istoria artelor, după absolvire a refuzat o bursă pentru studii postuniversitare în acest domeniu la Institutul Courtauld din Londra, axându-se pe o carieră în actorie.

În 1982, încă dinainte de a absolvi universitatea, apare pentru prima dată în faţa camerei de filmat în pelicula „Privileged”, în regia lui Michael Hoffman.

După terminarea facultăţii, începe să scrie critică literară sub pseudonimul John Mungo. Îşi înfiinţează apoi propria trupă de comedie numită „The Jockeys of Norfolk”. Lucrează, o perioadă, în diverse teatre şi apare în roluri mărunte în seriale de televiziune, remarcându-se, în 1987, în filmul „Maurice”, în regia lui James Ivory, care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Veneţia. Rolurile următoare, „Rowing with the Wind” (1988), „The Dawning” (1988), „Crossing the Line” (1990), „Impromptu” (1991), „Our Sons” (1991), „Bitter Moon” (1992), „The Remains of the Day” (1993), nu reuşesc să îi crească prea mult popularitatea.

Abia în 1994, odată cu lansarea filmului „Four Weddings and a Funeral”, Hugh Grant devine un star internaţional. Rolul i-a adus nu numai premiul Globul de Aur la categoria cel mai bun actor, dar şi celebritatea, prin numeroase apariţii pe coperţile revistelor, multe admiratoare şi nenumărate contracte pentru show-uri TV. Urmează filmări pentru „An Awfully Big Adventure” (1995) şi „The Englishman Who Went up a Hill and Came Down a Mountain” (1995).

În 1995, celebritatea actorului creşte, dar dintr-un motiv cu totul diferit: chiar înainte de debutul său într-un film american, respectiv în „Nine Months”, alături de Julianne Moore, Hugh Grant este surprins în propria maşină, de către poliţia locală, împreună cu o prostituată din Los Angeles, Divine Brown.

Faptul devine public, actorul este acuzat de comportament indecent în public şi arestat, iar ziarele şi posturile de televiziune se întrec în a discuta subiectul. Actorul plăteşte o amendă şi este eliberat condiţionat. Ulterior, Hugh Grant a prezentat scuze public faţă de partenera sa de atunci, actriţa Elisabeth Hurley, în direct, la emisiunea „The Tonight Show”, găzduită de Jay Leno. Cu toate că, la momentul respectiv, au trecut peste acest incident, cei doi s-au despărţit în 2000, după 13 ani de relaţie, dar au rămas buni prieteni.

În ciuda scandalului larg mediatizat, filmul „Nine Months” (1995), lansat chiar în momentul arestării actorului, s-a dovedit un adevărat succes de box-office. Cariera actorului nu a avut de suferit şi au urmat alte roluri importante. „Sense and Sensibility” (1995), film în care joacă alături de Emma Thompson, precum şi „Extreme Measures” (1996), film produs de compania Simian Film, înfiinţată de Hugh Grant şi de Elisabeth Hurley, dovedesc încă o dată talentul actoricesc al absolventului de la Oxford.

Anul 1999 soseşte cu filmul „Notting Hill”, un real succes comercial, în care o are ca parteneră pe Julia Roberts; „Notting Hill” este apreciat de critici şi consolidează faima actorului. Tot în 1999, a jucat în „Mickey Blue Eyes” şi, apoi, în „Bridget Jones’s Diary” (2001), „Two Weeks Notice” (2002) şi „About a Boy” (2002). În 2003, a colaborat cu scenaristul Richard Curtis, apărând în comedia romantică „Love Actually”. „Bridget Jones: The Edge of Reason” a fost lansat în 2004, iar în 2007 joacă în „Music and Lyrics”.

Unul dintre cele mai recente roluri ale sale este cel din comedia romantică „The Rewrite” (2014), ca interpret al unui scenarist de succes, care devine profesor. Actorul britanic Hugh Grant a declarat, la începutul acestui an, că acest rol l-a făcut să înţeleagă faptul că este apreciat de cei trei copii ai săi pentru ceea ce este el, în ciuda numărului redus de filme pe care le face şi a timpului alocat chestiunilor politice.

„Îmi place modul în care personajul meu descoperă că sunt alte lucruri mai importante de apreciat decât banii şi cât de mult eşti solicitat în afaceri particulare. Dintr-odată înţelege că este dorit de studenţii săi. Că este apreciat de ei şi de universitate, şi cred că acest lucru este cu adevărat emoţionant”, susţinea actorul. „A fost o surpriză uriaşă pentru mine în ceea ce-i priveşte pe copiii mei. Mă apreciază chiar dacă nu mai fac atât de multe filme şi îmi pierd timpul făcând politică şi alte lucruri. Mă plac aşa cum sunt. Este aproape similar cu ce se întâmplă cu personajul meu Keith”, a adăugat actorul.

După „The Rewrite”, Hugh Grant a mai deţinut un rol secundar în filmul „The Man from U.N.C.L.E.”, lansat anul acesta, iar în prezent filmează pentru producţia „Florence Foster Jenkins”, în regia lui Stephen Frears.

Hugh Grant este tatăl a trei copii. De altfel, actorul a devenit tatăl celor trei copii în doar 15 luni. Astfel, în septembrie 2011, s-a născut fetiţa actorului, Tabitha, rezultată din relaţia lui Grant cu Tinglan Hong. Cel de-al doilea copil al actorului s-a născut un an mai târziu, în septembrie 2012, iar mama băieţelului este producătoarea suedeză de televiziune, Anna Elisabet Eberstein.

Între timp, însă, Hugh Grant a reluat relaţia cu Tinglan Hong, cu care are cel de-al treilea copil, pe Felix Chang, născut trei luni mai târziu faţă de cel de-a doilea. Copilul cu Anna Elisabet Eberstein a rămas multă vreme în umbră, pentru că actorul nu l-a recunoscut imediat. Băiatului i s-a trecut numele tatălui în certificatul de naştere abia în decembrie 2013, iar de atunci se numeşte, oficial, Hugh John Mungo Grant. Hugh Grant a practicat, o perioadă, cricketul, dar acum este pasionat de golf. (Text: Agerpres, Foto: 1music.ro, Video: youtube.com)