Horoscopul lunii octombrie 2017

 width=

BERBEC
Toată viata înveti, ca atare esti în continuare înscris la o scoală a vietii la care ti se predă lectia răbdării, a tolerantei, a asteptării, a responsabilitătii în tot ce tine de viata în doi. Cu aglomeratia de planete din Balantă, luna aceasta – căci se vor aduna pe rând aici Soarele, Mercur, Venus si Marte – te poti astepta la o activare a relatiei de cuplu, de parcă pui mai mult pret pe ideea de doi, pe reciprocitate, pe cooperare, pe dialog, si mai putin pe propria persoană. E o lună interesantă, pentru că, pe 10 octombrie, Jupiter, cel care te-a provocat din plin în ultimele 12 luni – mai ales prin viata de cuplu – părăseste Balanta si te lasă ăn pace pentru vreo 11 ani de acum înainte, dar parcă va lipsi ceva din relatia de cuplu. Celelalte planete, care se adună acum aici ca un ciorchine, vin si pleacă repede, încât, de luna viitoare nu va mai fi atâta vânzoleală ca acum, deci profită acum de energiile planetare care îti cer mai mult ca oricând să te preocupi de partener, să asculti ce zice, ce vrea, ce are nevoie, dar să-ti exprimi si tu părerea, ba chiar să luati si unele din cele mai importante decizii din ultima vreme: unele menite să restabilească ordinea si linistea între voi, altele menite să alunge temeri, dubii sau incertitudini. Parcă e vremea unor schimbări de atmosferă în inima ta, parcă simti altfel, parcă te manifesti altfel, si vei privi lucrurile dintr-o perspectivă mai matură si mai profundă.

Cu Marte si Venus, umăr la umăr în Fecioară, în cea mai mare parte a lunii, te poti astepta la un program destul de încărcat la serviciu, depui energie, dar si plăcere în ceea ce faci, pentru că cele două planete te ajută să te concentrezi serios la sarcinile de zi cu zi, să ti le asumi si să le duci la îndeplinire cu responsabilitate, dar fără a le considera niste corvoade, ci chiar îti plac. Abia spre final de lună, zona rămâne liberă, cele două planete vor părăsi pe rând zona locului de muncă, deci nu vei mai fi la fel de implicat, dar asta nu înseamnă că nu vei fi la fel de serios la serviciu, ci doar nu vei mai avea la fel de mult interes pentru ceea ce te asteaptă în agenda de zi. Ba, după un an ântreg de muncă, mai ai si tu ocazia să respiri un pic, deci ia o pauză.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BERBEC

TAUR
Venus si Marte vor sta o vreme mână-n mână în zona iubirii pe harta ta, ceea ce, desigur, îti convine de minune, pentru că vor canaliza toată energia si atentia ta spre ceea ce simte si are nevoie inima ta, spre ceea ce ai tu de dăruit celuilalt. E un moment ideal pentru a vorbi despre viitor, pentru a visa la ziua de mâine, pentru a face planuri frumoase alături de cel drag, dar atentie, desi perioada sustine visele, le alimentează si pe cele imposibile, utopice, mult idealizate, visând chiar mai mult decât e posibil să se materializeze. Ca atare, unii Tauri, acum, dacă sunt îndrăgostiti, ar putea să fie atrasi de iluzii, de iubiri imposibile, de planuri intangibile, ca atare rămâi ancorat în realitate si nu visa ceea ce nu poti primi si nici nu privi iubirea ca pe ceva ideal, doar în tonuri de roz. Poti cădea, mai târziu, de la înăltimea marilor tale iluzii, pentru că acum sunt mult alimentate visele lipsite de realism, lipsite de consietentă, prea frumoase ca să fie adevărate… Poate iubesti pe cineva care îti promite multe si mărunte si tu crezi… sau tu faci declaratii pompoase, dar după o vreme, vai, se dezumflă balonul… Norocul tău e că, pe 10, Jupiter intră în Scorpion, adică în zona dedicată vietii de cuplu si va cere de la tine mai multă profunzime, ca atare, te va trage brusc înapoi la realitate si vei începe să tratezi mai serios viata de cuplu. Poate mult prea serios!

Jupiter a dinamizat intens viata profesională în ultimele 12 luni, dar acum, pe 10, îi spui bye-bye lui Jupiter, care lasă în urmă un ciorchine întreg de plabete adunate încă grămadă la poarta locului tău de muncă. Jupiter a cerut mult de la tine în ultimul an, te-a ajutat să cântăresti serios ce poti, ce stii, ce vrei, ce ai de dat, ce meriti, ca atare mai ai 10 zile din luna octombrie să mai iei ultimele decizii cu privire la munca ta. Dacă nu ai schimbat jobul în ultimele 12 luni, mai e timp luna aceasta, când intră si Marte în Balantă, dar fără Jupiter aici, ceva se schimbă, atmosfera devine alta, dar rămâne de văzut dacă se relaxează, sau se aglomerează si mai si! Jupiter a fost si un aliat al succesului, dar si al muncii serioase, punând accent pe colaborare, pe cooperare, pe lucrul de echipă, dar, fără el acolo, se pare că esti doar tu cu fortele proprii. Primele zile ale lunii, cu ultimele forte ale lui Jupiter în Balantă, mai ai timp – dacă n-ai făcut-o deja la finalul lui septembrie – să iei decizii capitale, poate cam bruste, poate surprinzătoare, poate cam incomode, cu privire la locul de muncă, deci ai curaj, asumă-ti noua directie si, dacă tot ai decis, tine-te de ea cu încredere. Simteai nevoia unei schimbări: iat-o!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia TAUR


GEMENI
Jupiter ti-a aprins inima în ultimele 12 luni mai mult ca oricând, dar pe 10 îsi ia rămas bun de la inima ta si o mai lasă în pace. Poate a agitat spiritele, poate a făcut-o să bată mai tare, poate a supus-o unor adevărate încercări, dar după ce va părăsi Balanta, se poate vorbi de o oarecare linistire a vietii sentimentale. Nu înseamnă că devine monotonă si nu se mai întâmplă nimic – o nu, mai e încă Saturn acolo în viata de cuplu si cere oricum mult de la tine, ca partener de relatie – dar se schimbă un pic registrul. Oricum e încă vânzoleală mare de planete prin zona dedicată iubirii, cât timp, pe rând, Soarele, Mercur, Venus si Marte vor traversa Balanta, dar evenimentul cel mai important al lunii e faptul că pleacă Jupiter, cel care ti-a aprins inima în ultimele 12 luni. Mult mai bine va fi de la finalul anului, când si Saturn si Luna Neagră vor mai lăsa viata de cuplu în pace, pentru că prea a fost provocată din greu în ultima perioadă, dar până atunci nu trebuie să scazi ritmul, ci să fii la fel de preocupat de viata în doi, de ce vrea partenerul, de ce are el nevoie, pentru că, vrei – nu vrei, trebuie să dăruiesti mult, dacă vrei să primesti la nivelul visat. Tine minte zicala: asa cum îti asterni asa vei dormi. Cam asa se întâmplă la început de lună, când vei fi în fata unui eveniment sau a unei decizii surprinzătoare prin care viata sentimentală capătă alt sens sau altă tonalitate decât înainte, pentru că privesti spre viitor cu mai mult interes. Sau doar te grăbesti să treci la alt capitol.

Ei, dacă Jupiter părăseste zona iubirii, va bate, luna aceasta, la poarta locului tău de muncă. Intră în Scorpion si va sta acolo un an de acum înainte, semn că urmează mari miscări de trupe si provocări în ce priveste serviciul. Cei care asteptau altceva, pot întrezări noul la orizont chiar acum! Dar Jupiter va cere mult de la tine ca angajat, ca profesionist, ca antreprenor, ca executant, pentru că te obligă să privesti munca mult mai serios, dintr-o perspectivă mult mai profundă si deloc usoară. Trecerea lui Jupiter prin Scorpion nu e un covor presărat cu petale de trandafiri, ci e un film de actiune, cu cine stie ce schimbări neprevăzute, surprinzătoare, ciudate, dar care pot scoate la iveală lucruri de care nici tu nu erai constient sau nu se manifestau la justa valoare. Potentialul tău – latent, ascuns, secret – iese la iveală si ai la dispozitie un an de acum înainte să sondezi adânc printre resursele tale interioare ca să descoperi ce stii sau poti tu cu adevărat, să-ti pui întrebări existentiale si chiar să ai curajul să schimbi macazul. Spre alt job, spre alt domeniu de activitate, spre alt sens profesional. Lucrurile se vor dinamiza si mai mult de luna viitoare, dar acum esti cuprins de emotia elevului care intră pentru prima oară la scoală sau a studentului-boboc în primele zile de facultate, curios de ce urmează. E începutul, deci e încă liniste…
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia GEMENI

RAC
De 11 ani astepti să revină Jupiter la poarta inimii tale! Iată că se întâmplă luna aceasta, deci priveste data de zece a zecea ca pe un eveniment de scris cu litere de aur în calendar. Dacă erai în căutarea iubirii, pune-ti sperante în Jupiter care, timp de un an de acum înainte, se va ocupa de inimioara ta, va vedea de ce ai nevoie (sau poate mai mult de ce nu mai ai nevoie, ca să scoată din inima ta regrete, amintiri, suferinte, regrete, traume, relatii esuate etc). Viata sentimentală devine mult mai profundă, nu mai e o o joacă, dar si mult mai înflăcărată, mai aventuroasă, mai plină de neprevăzut. Încetul cu încetul, în următoarele luni, i se vor alătura lui Jupiter si alte planete – Soarele, Mercur, Venus, Marte – care vor pune si ele umărul la constructia pe care o ridici în inima ta, deci să nu te mire că descoperi emotii noi, senzatii nemaiavute, stări nemaitrăite, de parcă se deschide o cutie a Pandorei si nici tie nu-ti vine a crede ce iese din ea, căci da, pot iesi de acolo si surprize, pentru că Jupiter în Scorpion nu e chiar un garant al iubirilor usoare, fericite, banale, ci poate fi o adevărată dramă pasională acolo, o poveste ca-n filme, o relatie intensă, cu toate ingredientele la cote duse la extrem! Imaginează-ti viata sentimentală ca un zbor cu parapanta, ca o alunecare pe tiroliană, ca un sport extrem timp de un an de zile, dar numai de tine depinde ce simti: frică sau atractie, durere sau plăcere, vrei să fugi sau să te confrunti cu aceste senzatii? Important e că această aventură cu adrenalină nu iese rău, ci vei descoperi că era nevoie de decizii radicale, de gesturi abrupte, de alegeri curajoase, pentru ca apoi să se aseze toate pe un făgas mai bun. Le vei resimti mai deghrabă de la anul, dar acum faci renovare totală în viata ta. Si când spun renovare, înseamnă că faci curat si prin unghere, si prin subsol, si prin pod, si pe sub pres, tot acel moloz pe care îl tineai depozitat… asteptând ce?

Parcă vrei altceva si în plan profesional, desi mutarea lui Jupiter în altă zodie nu e neapărat direct legată de serviciu, dar la începutul lunii, pe ultima sută de metri a lui Jupiter încă în Balantă, ceva te stimulează intens spre o schimbare. Poate tot asteptai un miracol si nu mai venea, un impuls interior să faci schimbarea de directie, de locatie, de job, si acum esti pregătit s-o faci. Profită de combinatia de planete care îti va da curajul deciziei, finalmente, desi multă vreme ai tot tergiversat alegerea, ai tot amânat-o, ai tot fugit de ea, încă nehotărât, asteptând s-o facă altcineva în locul tău, dar acum parcă esti un pic strâns cu usa, trebuie să te decizi repede, dar e după un prelung proces de gândire si analiză anterioară, nu înseamnă că decizi în pripă, ci doar că nu mai poate astepta! Ai ajuns la o concluzie si spui clar si răspicat încotro vreo să mergi. Se presupune că ai analizat totul pe toate părtile, si pro si contra, până în cele mai ascunse unghere, si stii mult mai bine ce trebuie să faci, ca atare esti pregătit de marea decizie cu iz profesional. Pentru unii – sau chiar si pentru tine – poate suna ciudat sau neasteptat, dar esti împins de la spate de ceva care spune: acum e momentul! Si o faci!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia RAC

LEU
Viata de cuplu e un pic luată prin surprindere de evenimente care te obligă la reactii rapide, de surpriye, de schimbări din mers care te fac să trăiesti la intensitate maximă. Se formează un aspect planetar care face ca inima ta sa bată mai tare si să te împingă la reactii destul de abrupte, de parcă iei decizii radicale, sau faci declaratii neasteptate. Orice eveniment cu iz de neprevăzut poate să facă din viata de cuplu un film de actiune, deci te poti astepta la orice: la o cerere în căsătorie hodoronc-tronc… sau la o decizie de divort dacă nu mai suporti o stare de lucruri obositoare… la o întâlnire pe care nu o mai credeai posibilă poate chiar cu omul mult asteptat… la o decizie bruscă ce îl ia si pe partener pe nepregătite. Se schimbă ceva în modul tău de a relationa, dar poate si de a gândi, la urma urmei, de parcă se deschide o supapă mult timp blocată si dintr-o dată curg de acolo emotii încătusate, idei neexprimate, vise înăbusite sau uitate, dorinte pe care nu aveai curajul să le emiti în Univers, ca un vulcan de emotii care erupe. Profită de acest vânt de neprevăzut care bate acum prin viata ta de cuplu pentru a schimba ceva: macazul, mentalitatea, modul de a comunica, modul de a relationa, modul de a vorbi sau a gândi sau… chiar relatia! Ai acest curaj nebun de a te descătusa de ceea ce te tinea pe loc si de a lua decizii pe care le-ai tot amânat. De parcă acum spui mult mai curajos: gata, până aici. Sau start spre altceva!

Luna Neagră a destabilizat ceva la serviciu încă de luna trecută, dar acum se reasează toate pe un făgas normal. Se mai linistesc unele aspecte, ba chiar ai senzatia că jobul nu te mai preopcupă la fel de mult, fiind mult mai concentrat pe viata personală după ce Jupiter va intra, pe 10, în Scorpion. Acolo te preocupă cele mai multe, deci treci sarcinile de serviciu cumva pe un plan secund, poate si pentru că s-au mai linistit unele lucruri. E destul de liniste în plan profesional, ceea ce te marchează cel mai mult fiind o emotie ciudată, ca si cum simti, presimti că ceva urmează să se întâmple. E linistea dinaintea furtunii, pentru că de la anul se va anima atmosfera si în cariera ta, deci profită, cumva, de calmul aparent, pregătind constiincios terenul pentru viitor. Esti la vremea pregătirii ogorului, recolta se va coace abia de la anul, dar orice pregătire a unei viitoare recolte cere răbdare, muncă serioasă, zi de zi, monotonă si regulată, pentru că nicio recoltă nu creste nici peste noapte, nici pe un teren gol. Asta faci tu acum: ari, plivesti, uzi… iar la anul vine si recolta cu surprizele sale.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia LEU


FECIOARĂ
Începi luna cu cele două planete ale iubirii chiar în zodia ta. Marte si Venus merg o vreme alături prin Fecioară, ceea ce face să te concentrezi mai mult asupra partenerului tău, asupra sexului opus, asupra nevoilor tale sentimentale, dar cum esti o fire perfectionistă, parcă nimic nu te multumeste. Vrei mai mult, vrei altceva, dar Marte aici te poate ajuta să treci la fapte, să spui mai clar ce nu-ti place sau ce vrei de la jumătatea ta, să iei initiativa si să faci un pas spre cel de care-ti place, în caz că există cineva acolo si nu aveai curaj să spui ce simti. E un moment bun pentru o relatie nouă, dar trebuie să treci peste emotivitate, timiditate sau teamă si să scoti la iveală ce ai pe suflet. Intrarea lui Jupiter în Scorpion e un sprijin de nădejde pentru a avea curajul de expresie, încât, la o persoană cuminte, cum esti tu, pentru multi poate părea surprinzător să te vadă că faci declaratii de dragoste, că îti deschizi sufletul, că iei taurul de coarne… dar tot surprinzătoare pot fi si gesturi nu tocmai plăcute pentru sufletul tău: să-l urmăresti pe cel drag, să îl bănuiesti de orice, să-l verifici, să-i cauti prin genti sau telefon, să întrebi în stânga si-n dreapta ce face, cine este, ce hibe are. Deci Jupiter te face mult mai cuioros decât erai deja, dorind să sapi si după lucruri nebănuite, necunoscute, nestiute sau care erau foarte bine ascunse de ochii sau urechile tale. Ai grijă până unde sapi, că cine stie ce afli. Riscul unor deceptii planează totusi peste inima ta. Mai bine folosesti acest aer de profunzime pentru a descoperi ce trebuie schimbat, luând la bani mărunti cu luciditate si calm, ceea ce n-a mers, ceea ce a fost marcat de iluzie si fals, deci, cu alte cuvinte, să faci lumină si ordine în viata ta, dar începe curătenia… cu tine!

Surprize pot apărea pe ultima sută de metri ale lui Jupiter prin Balantă, pentru că, nici nu stii de unde, apare ceva care poate avea efecte dintre cele mai uimitoare în plan profesional. Brusc, iei o decizie pe care ai tot amânat-o, considerând că nu esti pregătit, că nu e momentul s.a.m.d. dar nu mai poti amâna. Spune ce ai decis si e posibil să apară efecte dintre cele mai interesante, care nu sunt usor de acceptat pentru o fire dornică de liniste si ordine în viata sa. Cine stie? O schimbare bruscă de job, de ocupatie, de functie, de locatie, de prigram de lucru – dar si de salariu, posibil – te destabilizează un pic, cere mult de la tine, deci trebuie să te repliezi repede, ca să nu stai în dezechilibru mult timp. Te vei relaxa după ce te vei mai obisnui cu efectele schimbării, deci acum e normal să te simti ciudat, pentru că nu stii ce urmează, dar dacă tot s-a întâmplat, ai putintică răbdare să se sedimenteze apele ca să apară si urmările bune ale deciziei luate. Nu e genul tău să decizi brusc sau pripit, dar s-a întămplat si îti asumi alegerea, chiar dacă, pe moment, totul e de-a-ndoaselea. Spre final de lună se calmează spiritele ca si cum nimic n-ar fi fost, reintrând în normal.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia FECIOARĂ

BALANŢĂ
Si Venus si Marte dau buzna în zodia ta luna aceasta, ceea ce e bine primit, pentru că ambele se ocupă de viata ta sentimentală. Este un moment bun să intensifici focul la motorul de iubire, să te implici mai mult, să asezi nevoile tale si ale partenerului pe primul plan, să le exprimi, să dăruiesti si să primesti deopotrivă. Totusi, nu e o lună oarecare, pentru că cel pe care te-ai putut baza în ultimele luni – Jupiter – părăseste zodia ta si se mută în Scorpion, deci ceva îti va lipsi, ceva se mai răceste, ceva nu mai e la fel ca până luna trecută când Jupiter te umplea de energie, de bună dispozitie, de chef de iubire, de dorintă de cooperare. De luna viitoare probabil va fi si mai tern, deci profită de ultimele zile ale lui Jupiter – prima decadă a lunii – în zodia ta pentru a mai face ultimele modificări, pentru a mai lua ultimele decizii importante pentru tine si pentru jumătatea ta. Ba chiar primele zile ale lunii – dacă nu s-a întâmplat deja ceva la final de septembrie – pot veni cu surprize pentru inima ta, cum ar fi să te îndrăgostesti fulgerător, să trăiesti un eveniment cu emotii intense, o pasiune nebună, să iei o decizie categorică legată de tine si persoana iubită. Bună sau rea, cum o fi, te ia prin surprindere si te obligă să reactionezi repede.

Începutul de lună nu prea e pe placul tău, la serviciu, pentru că mereu ai impresia că esti criticat pe la spate, acuzat, judecat, luat la băni mărunti, ba chiar sunt momente când ti se pare că ai numai inamici. Nu e chiar asa, îti vei reveni repede după ce zodia ta se va umple de planete, dar stai cumva ca pe ghimpi ca nu cumva să se reactiveze pe undeva acea emotie ciudată că ceva se întâmplă în spatele tău. Îneacrcă sîă lupti cu paranoia, cu iluyia, cu ideile false că toată lumea are ceva cu tine, pentru că e doar o impresie gresită. Vei reusi să arăti ce poti si cine esti abia după ce Marte va intra în zodia ta – mai spre final de lună – pentru că el te va ajuta să te manifesti plenar, îti dă ambitie, încredere în tine si mai esti si bine sustinut de Venus, aflat si ea tot în ograda proprie, ca atare esti clar în centrul atentiei luna aceasta. Profită de vântul prielnic pentru orice gen de nou început: esti favorizat, chair dacă Jupiter te părăseste. Dar se presupune că a lăsat în urma sa toate resursele necesare pentru tot ce ai de făcut de acum inainte alti 12 ani de zile! Esti cu bateriile încărcate, asadar, la treabă!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BALANŢĂ

SCORPION
Cum să nu intri în lumina reflectoarelor când Jupiter bate la poarta ta si te întreabă: primesti cu norocul? Căci da, Jupiter e numit marele benefic, si cât timp va poposi în zodia ta, toate ar trebui să-ti meargă de minune pe toate planurile. Deci inclusiv în iubire. Deocamdată, însă, iubirea e cumva într-un con de umbră, de parcă ti se pregăteste ceva, dar va veni si clipa când va fi în centrul atentiei. Prima parte a lunii e ca o poveste idilică, totul pare frumos, visezi la viitor alături de persoana iubită, totul pare roz si dulce… Dacă nu e cineva alături de tine, îti imaginezi totul în detaliu, ca într-un scenariu de film, asa cum ai dori să fie… Totusi, rămâi cu picioarele pe pământ, nu te lăsa furat de iluzii sau povesti prea frumoase ca să fie adevărate, ca nu cumva să alergi după himere. Uneori, esti idealist si transformi iubirea într-un vis frumos, si acelasi lucru se poate întâmpla la început de lună, ca atare fii lucid, realist, atent la orice detaliu. Esti tentat să faci declaratii pompoase si promisiuni mărete, promiti marea cu sarea si partenerul crede în ceea ce spui, dar mai devreme sau mai târziu se sparge balonul iar riscul unei treziri la realitate e mare.

Conflictele vor fi mari la serviciu, si cum mai intră si Jupiter în zodia ta, simti că se pune gaz pe foc si poti răbufni de la orice. De fapt, acestă planetă te va face să devii mult mai bătăios, mai expansiv, dar poate si mai curajos sau încrezător în propria persoană, dar a grijă totusi cum îti demonstrezi valoarea. Nu prin agresivitate, ci arată ce poti, vezi-ti serios de treabă si sigur vor iesi la iveală toate calitătile tale, chair si cele pe care le tineai închise sau nici nu erai constient de ele. Poate exista un moment mai tensionat la serviciu, când contradictiile vor fi mari si nici nu stii cum se încinge o dispută pe cinste. S-ar putea să ai dreptate, dar ai grijă cum îti exprimi punctul de vedere! Ai totusi sentimentul că ceva se întâmplă în cariera ta, că finalmente ai ajuns la niste concluzii, că a venit vremea unor decizii capitale, sau poate, după luni si luni de muncă sau de studiu, se întrevede deja ceva concret la orizont. Ai sentimentul că esti pe drumul cel bun, animozitătile scad si esti mândru că lumea te descoperă, te remarcă, te laudă. Si mai si va fi cu Jupiter în propria ogradă, dar deocamdată parcă tropăi de nerăbdare înaintea startului. Cu cât te vezi mai corect pe tine însuti, cu atât mai bune vor fi deciziile tale, dar ai din ce în ce mai mult sentimentul de încredere în propria valoare, si dacă te mai descoperă si altii, cu atât mai mare e satisfactia.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SCORPION


SĂGETĂTOR
Ceva ciudat se petrece în sufletul tău, încep să te macine niste griji, niste suspiciuni, niste semne de întrebare, si nu e exclus ca ele să aibă o oarecare legătură si cu iubirea. Desi nu e genul tău să fii gelos sau posesiv, nu te poti lupta usor cu aceste emotii ciudate care ti se inoculează în adâncul sufletului. Dintr-un ungher ascuns al inimii ies la iveală regrete sau temeri, începi să te comporti cam ciudat. Lumea va spune despre tine că esti diferit, dar asta pentru că nu mai esti atât de sigur pe tine, fricile nu te lasă în pace, dar nu ai de ce! Iubirea poate căpăta un avânt fantastic în primele zile ale lunii, dar e posibil ca avântul acesta să se stingă cam repede, de parcă te-ai dezumfla înainte de a ajunge la punctul de apogeu. Păstrează acest elan, nu renunta la niste vise, la niste planuri sau sperante, pentru că ele te împing de la spate. Chiar dacă se iveste cine stie ce noutate în plan sentimental s-ar putea să nu întretii acest foc multă vreme si să fie mai degrabă un foc de paie. Si persoana iubită va alimenta aceste vise, deci nu renunta, nu te retrage din joc, ci vâsleste alături de el spre ceea ce vrea inima ta – si a lui deopotrivă. Fii entuziast, asa cum esti de obicei, si nu abandiona dacă mai apar si piedici, deci nu te retrage din cursă prea devreme. Că se mai încing si conflicte în cuplu, asta e adevărat, dar tu esti cel care reuseste să tacă primul, să se retragă înainte de a se flamba prea tare situatia.

Nu poti să nu te aprinzi când e viorba de planuri mărete în carieră. Asa esti tu, un motor de energie, un expansiv, un entuziast, si evident că orice plan nou, orice idee nouă te face să sari în sus de entuziasm. Prima parte a lunii e plină de astfel de idei, una mai incitantă ca cealaltă, dar trebuie să recunosti că te aprinzi cam tare. Nu toate merită efortul, nu toate duc acolo unde visezi, dar mai fugi după cai verzi pe pereti, din când în când. Culmea e că de multe ori vezi tu singur realitatea, dar tot nu o poti accepta si preferi să faci în continuare scenarii fanteziste. Din a doua parte a lunii, nu mai visezi, dar măcar gândesti pozitiv si spui că totul este bine. Implică-te, munceste, asumă-ti sarcini adecvate, pentru că Marte te ajută aproape toată luna să ajungi la roadele visate, pas cu pas, etapă cu etapă. Nimic nu primesti pe gratis, totul e cu muncă, dar primesti, asta e important!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SĂGETĂTOR

CAPRICORN
Discuti cu partenerul tău cât se poate de realist, pentru că ai tu niste bănuieli că-ti ascunde ceva sau a creat o altă impresie decât ar fi lucrurile în realitate. Poate încearcă să-ti facă tie plăcere, să nu te deranjeze cu ceva, dar cum tu esti o fire practică si realistă, ai vrea mai degrabă niste adevăruri spuse franc în fată decât un ambalaj frumos, dar fals. Ai mereu senzatia că se ascunde după deget, iar întrebările nu te lasă în pace încât, dacă te-ai apuca sa sapi după ce nus e vede, s-ar putea să descoperi niste aspecte, numai bune pentru o deceptie de zile mari. Mai bine privesti partea frumoasă a lucrurilor, nu săpa după lucruri ascunse, pentru că nu degeaba sunt ele ascunse. Gândeste pozitiv, bucură-te de iubire, de viata în doi, de ceea ce merge bine între voi, si nu mai căuta nod în papură cu orice pret, pentru că nu te ajută cu nimic. De fapt, la originea celor mai mari deceptii ar putea fi niste vechi discutii, în care partenerul ti-a promis marea cu sarea iar, acum, realitatea îti arată că au fost vorbe-n vânt. Că te-ai bazat pe el si el ce face? Dă bir cu fugitii sau nici măcar nu mai recunoaste că ar fi spus asa ceva. Cel mai mare inamic al iubirii, luna aceasta este minciuna, ea te deranjează cel mai tare!

Cariera e în centrul atentiei luna aceasta, de vreme ce acolo se adună cele mai multe energii planetare. Îti ies toate de minune, deci implică-te serios în orice activitate care-ti place pentru că da, succesul vine mai ales dacă depui pasiune în ceea ce faci. Dacă doar trebuie, dacă e doar o obligatie sau atributie de serviciu, nu prea dai randament, dar dacă activitatea respectivă e pe sablonul pasiunilor tale, totul va merge de minune. Îl mai ai încă pe Jupiter în zona carierei în prima decadă a lunii, deci, dacă nu ai luat deja unele decizii majore, dacă ai tot amânat cine stie ce schimbare sau nou început, fă-le acum, nu mai amâna! S-ar putea să nu mai ai parte curând de asemenea vânt prielnic la pupa care te împinge de la spate să dai startul unui drum care poate ajunge repede la rezultate promitătoare care să-ti si placă, pe deasupra. Cariera se animă mai mult, dar după ce Jupiter va părăsi acest sector, s-ar putea spune că nu mai e la fel de importantă ca în ultimul an. Se presupune că pe perioada trecerii lui Jupiter pe aici, prin zona cea mai înaltă a imaginii tale, si-a lăsat amprenta în cel mai benefic mod posibil. De acum trebuie doar să întretii focul, să mentii pozitia atinsă si să muncesti cu plăcere pentru ceea ce te reprezintă, având curajul să tintesti si mai sus!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia CAPRICORN

VĂRSĂTOR
Esti cam iritat la început de lună, sunt multe momentele când descoperi că ai cu totul alte principii sau altă viziune asupra lucrurilor decât restul lumii, inclusiv decât partenerul tău, deci să nu te mire că se iscă dispute din orice. Ar fi bine să lasi loc de dialog, să discuti pasnic, să asculti – da, să asculti! – si părerea celuilalt, pentru că s-ar putea ca fiecare să aibă dreptate si să găsiti o cale de mijloc numai bună pentru a restabili armonia. Fii corect în tot ce argumentezi, spune clar si limpede la ce te gândesti, dar dă-i voie si partenerului să-si exprime părerea, pentru că lucrurile cele mai bune în cuplu apar din ascultare, din compararea ideilor tale cu ale celuilalt, ba chiar si din completare reciprocă. El poate veni cu ceea ce nu ai tu, si asa se restabileste echilibrul în cuplu. Nu căuta la el ceea ce oricum ai tu, ci poti aprecia la fel de bine ceea ce-ti lispeste, dar are el cu prisosintă. Dacă discutati serios, matur si mai ales cu entuziasm despre viitor, despre ce visează fiecare din voi de la viata în doi, ati putea ajunge la niste concluzii de toată frumusetea, deci da, poate fi momentul unor planuri mărete direct legate de voi, lucruri care erau cumva menite să se întâmple odată si-odată, dar nu le mai venea rândul. Se pare că acum e vremea lor, deci ai grijă ce decizii iei, după principiul: cum îti alterni – asa vei dormi.

Ei, Jupiter bate tare la usa ta luna aceasta, la usa pe care scrie: carieră. De când astepti tu acest moment, pentru că avându-l aici pe marele benefic Jupiter, se presupune că începe o etapă de un an din viata ta în care toate ar trebui să meargă ca pe roarte. Tot felul de lucruri se schimbă în bine sau se dau peste cap, deci să nu te mire că începe un proces masiv de trasnformări profesionale. Orice surpriză este posibilă, urci, cobori, schimbi macazul, depinde si tu cât curaj de schimbare ai. Cu Jupiter în cea mai înaltă pozitie a cerului se poate vorbi de o perioadă de apogeu, dar apogeul nu înseamnă neapărat fericire deplină. Vine cu provocări, cu teste, cu greutăti, cu evenimente extreme, dar ca