Horoscopul lunii iulie 2015

horoscopul-luniiBERBEC

La cât foc e în inima ta acum, ar fi culmea să stai cuminte în banca ta. Venus şi Jupiter îşi dau mâna de două ori în zona dedicată iubirilor – şi asta încă de luna trecută – deci tu eşti cel care începe şi termină luna iulie cu foc la inimioară. Te-ai putea îndrăgosti cum nu s-a mai întâmplat demult (gândeşte-te că această combinaţie astrală norocoasă nu s-a mai format de vreo 12 ani), te face mai curajos dacă te atrage cineva, mai creativ în amor, mai entuziast şi pasional, ceea ce îl poate cuceri uşor pe cel asupra căruia ţi-au căzut ochii.

Fă un pas înainte, nu aştepta să fii abordat, ci cel cu mai mult tupeu eşti tu! Ai în continuare de partea ta şi minunatul trigon de foc format de Uranus, aflat în zodia ta, ca atare tot ce-ţi place – obţii, tot ce-ţi doreşti – primeşti, tot ce te atrage – poate fi al tău, deci ce mai aştepţi? Nici nu ştii cum se iveşte din senin şi o cerere în căsătorie (fie că o faci tu, fie că tu eşti cel care dă răspunsul).

Pentru cuplurile deja formate, momentul e ideal pentru a vorbi de proiecte mari de viitor, de vacanţe, de distracţii, de copii, de noutăţi, de schimbări majore în familie (casă nouă, alt domiciliu), de tot felul de evenimente cu iz de unicat care vă înflăcărează pe amândoi. Pui pasiune în iubire şi de aici orice miracol este posibil! Abia spre final de lună, Saturn mai poate să creeze unele animozităţi, conflicte, neînţelegeri în cuplu, deci nu te culca pe laurii victoriei: luptă mai departe să păstrezi tonusul viu în doi!

Energia dată de acest minunat trigon de foc de la începutul lunii te ajută să dai startul multor proiecte interesante, incitante, îndrăzneţe! Cum eşti şi foarte bine susţinut de noroc, ar fi chiar recomandabil să insişti acum asupra acelor planuri faţă de care aveai rezerve, care păreau să stea pe loc, care necesită un dram de tupeu, ceea ce altădată poate nu aveai. Sunt atât de multe auspicii bune, încât ar fi păcat să laşi timpul să treacă.
Ce-i drept, luna nu e deloc simplă mai ales pentru cei care luptă să menţină un echilibru între profesie şi familie, pentru că cele două planuri s-ar putea să nu se mai înţeleagă între ele, cerând prioritate ba una, ba cealaltă, dar la cât de multă energie ai în bagaj acum, ai putea să le duci pe amândouă în spate fără probleme!

Schimbările sunt şi ele foarte posibile, de exemplu se schimbă ceva la serviciu, locaţia, mediu, decorul, poziţia în ierarhie, colegii, atmosfera. Succesul vine mai ales în acele sarcini nou asumate, în care ai şi ocazia de a turna un pic de talent, de emoţie, de pasiune, în care creativitatea ta e liberă să se mişte în voie. Cu cât eşti mai stimulat sau mai liber să creezi, cu atât reuşitele sunt mai răsunătoare! Dar de multe ori e bine să fii discret, adică să taci şi să faci, şi abia la final să te lauzi cu realizările tale!

Stai bine şi la bani, pentru că acea minunată conjuncţie Venus-Jupiter ce îţi face luna interesantă şi tonică atât la început, cât şi la sfârşit, te poate ajuta să dai drumul unor afaceri prospere, să decizi investiţii noi şi tranzacţii norocoase, dar nu uita că sunt susţinute iniţiativele, curajul de a cheltui, nu economiile, sau prudenţa în afaceri. Acum câştigă cel care are şi curaj să rişte un pic. Un pic am zis! Abia spre final de lună, totuşi, trebuie să pui stavilă la cheltuieli, mai ales dacă ai deja o serie de datorii în spate, nu face altele cumva! Ocupă-te de cele pe care le duci deja după tine de anul trecut, ai putea scăpa de unele dintre ele sau descoperi urmările unor decizii financiare de la final de 2014.

TAUR

Pentru că planeta ta guvernatoare, Venus, este atât de dinamizată de Uranus şi de Jupiter, tu vei fi printre cei mai focoşi în plan sentimental luna aceasta. Probabil deja te manifeşti mult mai zgomotos, mai intens, mai pasional încă de luna trecută, dar în iulie eşti totuşi plin de toane, încât persoana iubită nu va mai şti ce să înţeleagă. Ai multe de oferit în iubire, pui mare preţ pe momentele petrecute în doi, pe schimbul de sentimente foarte clare şi vizibile, încât ar fi ideal să fiţi cât mai mult timp împreună, eventual alături de copiii voştri, dacă-i aveţi deja!

Dacă nu, poate faceţi acum! În cuplurile vechi, oficializate, se resimte un mic recul, de parcă daţi un pic înapoi, vă întoarceţi într-un punct prin care aţi mai trecut cândva, dar poate e bine, din când în când, să discutaţi despre trecut, despre foste etape, despre îndatoriri neachitate, pentru că acum vedeţi altfel lucrurile şi aţi putea găsi alte soluţii la probleme pe care nu aţi ştiut să le gestionaţi cum trebuie altă dată. Deci nu te speria că vă rotiţi în cerc, de parcă nu mai reuşiţi să găsiţi ieşirea, pentru că această revenire în acelaşi punct, iar şi iar, poate fi benefică de data aceasta, pentru a discuta la modul cel mai profund despre ce nu merge, despre ce trebuie schimbat, despre măsurile tranşante pe care trebuie să le puneţi în aplicare.

Pentru cuplurile aflate în impas – care discutau de despărţiri şi divorţ – poate fi momentul cel mai bun să reechilibreze balanţa, să regăsească terenul propice dialogului, dar poate e nevoie să şi schimbe ceva esenţial în sistemul de valori şi de principii, poate cam rigide, cam restrictive, cam învechite, pe care le-au lăsat să-i domine. Mai renunţă unul, mai tace altul…

Deşi vremea de afară te îmbine mai degrabă la concediu şi vacanţe (poate eşti printre norocoşii care au parte de aşa ceva luna aceasta şi poate chiar… de două ori) nu poţi să nu te gândeşti serios la sarcinile de serviciu. Ai putea porni nişte proiecte noi, pline de avânt, în care depui multă energie, şi, la asemenea investiţie de energie, de pasiune, de suflet, de entuziasm, rezultatele ar putea apărea foarte repede. Sunt momente când va trebui s-o laşi un pic mai moale cu nerăbdarea şi entuziasmul şi să înţelegi că unele proiecte au nevoie de timp pentru a ajunge acolo unde visezi, ca atare nu te aventura spre planuri mari sub mirajul roadelor imediate.

Vei descoperi că apar suficiente piedici pe parcurs care îţi aduc aminte că graba nu e bună! Totuşi, eşti atât de bine susţinut de câteva aspecte entuziaste şi energice, încât e bine să faci planuri de viitor în carieră, să te gândeşti la proiecte pe termen lung, de perspectivă îndepărtată, deci nu te gândi doar la agenda arhi-încărcată de azi şi de mâine, ci gândeşte-te cum te vezi peste un an, peste cinci, pentru că multe decizii sau idei de acum pot avea efecte îndepărtate dintre cele mai bune.

Chiar dacă sunt situaţii în care ai putea descoperi că ai luat startul greşit, că mergi pe un drum blocat, nu renunţi la planurile care ajung în impas, ci eşti dispus să faci un pas înapoi, cu curaj, ca să încerci altceva sau s-o iei de la capăt, deci nu lua un hop ca pe un eşec, ci ca pe şansa de a mai încerca o dată, cu alte resurse şi cu alte şanse de reuşită.

Simţi că te mai redresezi un pic şi cu banii, după ce luna trecută ai mers pe coji de ouă… Dacă tot îţi mai revii, poate te gândeşti mai întâi la facturile amânate, la datoriile de la bloc, la restanţele de la întreţinere, chestiuni din acestea administrative de care trebuie să te ocupi odată şi-odată, ca să nu devină prea grele. Aruncă deci o privire înapoi, pe lista ta de plăţi, pentru că vei descoperi că le-ai făcut pe unele uitate sau nu au putut fi achitate în acum. Va veni un moment când o datorie veche te va stresa atât de mult, încât nu va mai suferi amânare, luând bani din altă parte pentru a te elibera finalmente de ea. Fă asta cu încredere şi ai să vezi că scapi de o mare povară de pe suflet.

GEMENI

Poţi respira un pic uşurat că Saturn a bătut în retragere. Când te obişnuiai şi tu cu ideea că vei fi elev la şcoala lui Saturn în ce priveşte viaţa în doi timp de vreo 2-3 ani de zile, iată că se suspendă un pic cursurile. Nu te bucura prea tare, de la toamnă revii la şcoală, dar poate această mică avanpremieră a fost benefică pentru a lua unele măsuri chiar înainte ca greul să înceapă. Poate ţi s-a arătat ce înseamnă viaţa ce cuplu, poate ţi-a întredeschis o poartă spre un alt nivel în căsnicie pe care trebuie neapărat să-l iei în serios, deci ai ceva timp să îi mai faci temele şi să-ţi pregăteşti bagajele pentru ce va urma după ce Saturn se va muta cu totul, timp de peste 2 ani, în zona mariajului.

Nu va fi uşor, tocmai de aceea această retrogradare a lui Saturn poate avea efecte benefice, oferindu-ţi timpul de a mai pregăti terenul. Iubirea pentru tine conţine ceva flamboiant, transpui ce simţi în cuvinte meşteşugite, în semnale de amor strălucitoare, ca atare, dacă vrei neapărat că cucereşti pe cineva, îţi merge de minune, având la dispoziţie tot arsenalul de seducţie cel mai convingător. Nimeni nu te întrece în declaraţii de amor şi promisiuni pasionale, şi ai putea spune unele lucruri uimitoare în faţa celui care te atrage. Simţi ceva special? Spune-o, arat-o, transpune-o în forme artistice de exprimare a iubirii.

Mari vise se nasc acum în mintea ta şi eşti din ce în ce mai convins că le poţi transpune în realitate. De fapt, ajunge doar să-ţi aduci aminte ce bine te-ai descurcat în trecut în situaţii similare, deci poţi repeta cu succes reţeta. De fapt, tot din trecut s-ar putea să iasă acum la lumină vechi regrete, resentimente, amintiri, emoţii mai mult sau mai puţin plăcute ce te obligă cumva să iei taurul de coarne şi să faci unele schimbări în carieră. Arunci o privire înapoi şi descoperi că, demult, nu ai avut curaj să încerci ceva, să schimbi macazul, să-ţi testezi limitele, valoarea sau norocul, să-ţi urmezi visele, dar acum spui: gata, e vremea măcar să încerc să-mi ating scopurile.

Măcar încerci şi nu-ţi iese, măcar vei şti că era un drum imposibil, dar cât timp nu încerci, stai mereu cu gândul la ideea că nu ai făcut nimic în direcţia asta. Dacă simţi că a rămas ceva neterminat, nerezolvat, un capitol care nu s-a închis aşa cum trebuie, fă un ocol înapoi în acele vremuri şi vezi ce se mai poate face. S-ar putea să vezi lucrurile foarte diferit acum şi să găseşti alte soluţii şi alte idei decât atunci! Nici nu ştii cum ceva din alte vremuri revine acum în actualitate.

Fii prudent în chestiuni financiare, chiar dacă bani ar putea să apară de undeva, mai ales din alte vremuri, în sensul că acum poţi culege roadele unor eforturi mai vechi, dividendele unor investiţii de odinioară, moşteniri de la rude decedate, sau recuperarea unor sume care ţi se cuveneau de ceva vreme, şi, din diverse motive, nu-ţi parveneau. Aruncă deci o privire peste umăr, fie că e vorba de bani de venit sau bani de dat, pentru că, îţi place sau nu, descoperi chestiuni rămase în coadă de peşte!

Fii foarte atent la deciziile cu iz categoric, la credite pe termen lung, la tranzacţii cu un oarecare factor de risc, la condiţii mult prea stricte sau severe. Cere timp de gândire, nu te baza pe o analiză superficială. Dacă nu ai timp de gândire cu privire la soarta unor bani, rişti să-i pierzi. Calculează şi informează-te atent de la cei care au trecut prin situaţii similare, pentru că poţi afla şi veşti nu tocmai bune despre alţii păţiţi!

RAC

E clar că e vremea ta de vârf, avându-l pe Soare în propria ta zodie, dar nu e doar atât. Marte vine şi el să te cam irite, deci să nu te mire că eşti mai nervos, mai capricios, mai schimbător, de aceea trebuie să fii atent şi cum te comporţi cu persoana iubită, aceste nazuri care tot ies la iveală s-ar putea să genereze conflicte în cuplu. Chiar dacă Marte te face mai impulsiv, mai grăbit, mai energic decât de obicei, încearcă să te foloseşti prudent de energia sa, ca să nu generezi cine ştie ce animozităţi, ce se vor resimţi mai ales în plan sentimental.

Mijlocul lunii e riscant, s-ar putea ca un banal reproş să devină motiv de război în cuplu, război psihologic, război al nervilor, război al orgoliilor, război al acuzelor…. fiind unul din acele momente critice prin care tot treci de vreo 6 ani încoace ciclic, o dată la 2 ani. Ai trecut de el în 2009, în 2011, în 2013, treci şi acum, dar până când? Toleranţa ta sau a partenerului are şi ea o limită! Discuţiile care pot degenera în conflicte, în crize de personalitate, în dorinţa de a-ţi impune punctul de vedere sunt chiar riscante, pentru că de obicei nu eşti atât de agresiv, şi atitudinea aceasta îl enervează pe partener.

Ai grijă, deci, noroc cu Saturn care revine un pic în zona dedicată sentimentelor, pentru că te ajută să-ţi domoleşti patima, nervii, irascibilitatea sau spiritul critic exagerat. Mai treci şi tu cu vederea, nu vorbi de cele mai neimportante aspecte din trecutul relaţiei voastre, că şi partenerul are destule de spus despre ce a acumulat şi el în timp în relaţie. Puţină tăcere nu strică…

Scapi de senzaţia de apăsare, de responsabilitate, de profunzime la care Saturn te va supune în următorii câţiva ani, deci, fără Saturn pentru câteva luni aici, poţi respira şi tu un pic. E ca şi cum te-ai înscris la o academie, la un institut de studii înalte, dar înainte de a începe cursurile grele, îţi mai iei o mică vacanţă, lăsând sarcinile mai dificile pentru mai târziu. Până una – alta, eşti preocupat de o serie de aspecte care nu au mers bine înainte, dar acum ai acumulat deja un anumit bagaj de informaţii şi de experienţe pe care îl poţi pune în aplicare pentru a depăşi vechile impasuri.

Retrogradarea lui Saturn e un beneficiu pentru a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă, reuşind să rezolvi chiar şi cele mai complicate sarcini neterminate anterior. Dacă eşti apreciat, lăudat, stimulat, eşti capabil de orice, ca atare profită de valul ascendent de luna aceasta pentru a începe proiecte noi, pentru a te relansa în forţă, pentru a face un pas în faţă ca să-ţi arăţi valoarea. Cineva e acolo să te remarce, să te laude, să te felicite, deci ai motive certe de mândrie!

Iată şi planul cel mai cel, deci ar fi culmea să nu resimţi senzaţia de prosperitate, de noroc, de creştere a bugetului care te vizează chiar pe tine. Întâlnirea norocoasă dintre Venus şi Jupiter în zona dedicată finanţelor îţi prieşte de minune, deci e un moment excelent pentru investiţii noi, pentru cumpărături scumpe, pentru venituri mai bune, pentru un adevărat sentiment de bogăţie. Dacă porneşti acum o afacere, profitul poate veni repede, dar se pot auzi şi veşti excelente în legătură directă cu reputaţia, renumele, succesul sau poziţia ta profesională. Dacă profesional urci un pas mai sus, se simte şi la salariu! Apucă-te serios de treabă, iniţiativele de luna aceasta au şi efecte financiare promiţătoare. Norocul e de partea ta!

LEU

Eşti de invidiat! Venus şi Jupiter, cei doi norocoşi ai zodiacului, şi-au dat o întâlnire prelungită în zodia ta, şi îţi toarnă în coşuleţ tot ce ai nevoie pentru o viaţă palpitantă, interesantă, fericită, optimistă… Foloseşte aceste calităţi şi în viaţa sentimentală, pentru că nu ai parte de asemenea conjuncţie în zodia ta decât o dată la 12 ani! Deşi Venus iese din Leu pe 18 iulie, se va întoarce aici la final de iulie, prin retrogradare, reluându-şi întâlnirea ardentă cu Jupiter. Frumos, nu? Când credeai că filmul se termină, hop, mai vine şi partea a doua la fel de interesantă!

Este, deci, o perioadă tonică, plină de trăiri, de senzaţii, dar ar trebui să tratezi aceste şanse ca pe o joacă, n-o lua foarte în serios, ca să nu strici ceva din atmosfera ca de vacanţă. Bucură-te de iubire, cucereşte, aventurează-te, flirtează, fă curte, pentru că iubirea e ca un dans pentru tine, luna aceasta: vă apropiaţi, vă îndepărtaţi, vă tachinaţi, vă despărţiţi, o luaţi de la capăt, dar totul în cel mai frumos joc posibil! Are rost să vorbiţi şi despre viitor împreună, şi despre o viaţă împreună, şi despre căsătorie, dar încearcă s-o faci cu detaşare, cu umor, ca şi cum aţi lua-o amândoi în glumă. Sigur, cu timpul va deveni serios şi vă veţi asuma toate responsabilităţile, dar, cel puţin luna aceasta, comportă-te în iubire ca un adolescent care se simte bine în postura de îndrăgostit.

Şi cuplurile vechi, oficializate, resimt un aer proaspăt în relaţia lor, cu şansa unor proiecte îndrăzneţe, măreţe, care evoluează repede şi bine. Sigur, cineva trebuie să fie şeful – şi ca de obicei, tu eşti acela – dar ţine minte că iubirea înseamnă doi şi trebuie să fiţi permanent în tandem. Iubirea sub orice formă şi căsnicia merg mână în mână, pentru că demult nu ai mai avut parte de o uniune atât de bună a valorilor, a energiilor, care să transforme căsnicia într-o poveste romantică sau invers, o poveste de amor să ducă foarte repede la cununie!

E un moment excelent şi pentru succes profesional, pentru reuşite de proporţii, pentru examene luate cu brio, pentru ascensiune profesională spectaculoasă, deci hai, curaj, ia taurul de coarne şi afirmă-te, arată ce poţi. Trebuie să ai maximă încredere în tine – şi de obicei ai – deci foloseşte-te de atuurile tale pentru a te evidenţia deasupra tuturor cu tupeu. Reuşitele tale de luna aceasta depind foarte mult de felul cum îţi pui în lumină talentele, atuurile, acele lucruri care ştii bine că te scot în evidenţă faţă de restul lumii. Un proiect nou se poate naşte acum cu surle şi trâmbiţe, eşti entuziasmat, porneşti în trombă, totul e să nu scazi ritmul dacă mai apar şi hopuri.

Da, e posibil să porneşti şi, după o vreme, să descoperi că se putea şi altfel, că existau şi alternative mai bune, deci nu trasa direcţii foarte categorice. Lasă loc de întoarcere, de răzgândire, de a începe din nou. Sunt momente când nu te simţi în largul tău la serviciu, pentru că ai impresia că sunt vehiculate vorbe, bârfe, zvonuri negative în spatele tău. Acest joc de culise poate fi cel care te irită cel mai mult, dar nu pune la suflet ceea ce auzi sau presimţi. Lasă energia ta solară, tonică, puternică să te dinamizeze şi hai, la drum! Succesul e foarte aproape, totul e să vrei! Poate apărea şansa unui job peste hotare, a unui curs de specialitate care, mai apoi, să te propulseze mai sus în carieră, a unei discuţii foarte interesante cu o persoană care va avea rol energizant asupra ta, care îţi va stimula ambiţia, te va îndemna să urci mai sus pentru că poţi! Nu te lăsa oprit de tăceri, de priviri ciudate, de comentarii invidioase şi maliţioase, pentru că vor exista şi ele…

Fii prudent cu banii, dar nici exagerat de prudent, pentru că aluneci în zgârcenie. Chiar dacă eşti printre cei norocoşi,. Cărora toate ar trebui să le iasă ca la carte, nu te juca totuşi cu norocul tău când vine vorba de bani, aici trebuie să fii ceva mai grijuliu, mai econom, să raţionalizezi consumul din toate punctele de vedere, ca să nu te trezeşti cu facturi exorbitante. Conjuncţia Venus-Jupiter din zodia ta te-ar putea îndemna la lux, la risipă, la cheltuieli exagerate, deci riscul de a rămâne fără bani e mare, dacă nu iei măsuri inteligente la timp!

FECIOARĂ

Atmosfera e un pic mai încărcată în plan sentimental, de parcă nu reuşeşti să fii mai tolerant, mai iertător, mai optimist. Ies la iveală o serie de aspecte de mult uitate sau îngropate şi le transformi în adevărate dezastre, dar dacă le-ai mai ignora, dacă nu ai săpa atâta după ele, ai putea trece mai uşor peste hopuri. Dacă eşti singur, sentimentul de izolare devine obositor, stresant, iritant, încât ai tendinţa de a critica pe toată lumea care e cuplată, pe care o vezi în jurul tău că e fericită, luând pe umerii tăi şi vini pe care nu le meriţi. Nu exagera cu critica, nici asupra ta, nici asupra altora, pentru că poţi deveni chiar şi antipatic, dar te paşte o vagă depresie când te gândeşti la iubire.

Spui că eşti singur, nefericit, neîmplinit în iubire, şi în adâncul sufletului tău se pare că s-a acumulat o mare durere, justificată sau, mai sigur, nejustificată. Nu prea te simţi bine în pielea ta, nu-ţi place de tine, îţi găseşti doar defecte şi, când te gândeşti la fostele relaţii, spui că tu eşti cel vinovat, că totul s-a terminat din cauza ta, că nimeni nu te iubeşte ş.a.m.d. Nu exagera, e doar psihicul tău cel care alimentează acum nişte stări pe care le duci la paroxism! Încearcă să stai de vorbă cu jumătatea ta într-un cadru mai liniştit, intim, departe de ochii lumii, oferiţi-vă unul altuia mai mult timp şi mai multă atenţie, pentru că sunt multe care vă leagă, dar nu aveţi condiţiile propice pentru dialog.

Dacă plecaţi în concediu împreună, permiteţi-vă clipe de romantism, de tandreţe, de intimitate, pentru că acestea pot restabili atmosfera după care tânjeşti, poate v-aţi mai răcit în ultima perioadă… Spui că ceva lipseşte, dar transformi golul într-o adevărată prăpastie din cauza emotivităţii crescute, deci hai, nu umfla balonul ăsta chiar atât de tare. Poate lipseşte ceva pe ici, pe colo, dar ai atâtea altele în schimb pe care le poţi scoate la lumină. Sigur e ceva acolo în adâncul sufletului, un copil care vrea să zburde, o flacără care arde, dar raţiunea ta impune cenzura! Lasă frica şi timiditatea şi comportă-te liber!

Tu taci şi faci, şi asta e atitudinea perfectă, pentru că ai o dorinţă nouă care te stimulează să te apuci de treabă, preferând deocamdată anonimatul sau discreţia. Simţi că, dacă ai începe să spui lumii ce intenţii ai, dacă ai face cunoscute soluţiile şi ideile pe care le-ai găsit, imediat s-ar trezi cineva care ori să şi le desfiinţeze, ori să ţi le fure, aşa că rămâi în banca ta şi pune în aplicare toate aceste idei, aşteptând momentul potrivit pentru a arăta lumii rezultatele eforturilor depuse. În interiorul tău e o adevărată uzină care fabrică întruna, dar momentan nu e bine să faci publice rezultatele.

Înainte de a vorbi despre ce ai realizat, aruncă o privire în urmă, să vezi dacă nu cumva ai uitat ceva de pe lista de sarcini, dacă ai dus la îndeplinire tot ce ai promis, dacă ai parcurs toţi paşii, pentru că există riscul să fi scăpat din vedere nişte aspecte şi, dacă nu te ocupi de ele, ţi-ar putea consuma timp şi energie cu alte ocazii, când numai de restanţe nu vei avea tu stare. Ideile acestea au nevoie de timp şi eforturi ca să dea roade, dar pentru că nu sunt unice, ci ai mai trecut prin astfel de proiecte şi cu alte ocazii şi cu rezultate la fel de bune, e semn că poţi şi ajunge să repeţi reţetele de succes de odinioară pentru a ajunge la aceeaşi stare de bucurie şi împlinire. Nu pune la suflet pe cei rigizi, conservatori, maturi, bătrâni, critici care abia aşteaptă să-ţi strice avântul, dar nu vor reuşi: aştepţi cuminte în banca ta clipa când îţi vei lua zborul! Stai cu motorul la ralanti şi vei porni în trombă când va fi momentul potrivit.

Unele dezechilibre financiare din trecut îţi cer atenţia deplină pentru că, dacă nu te ocupi de ele acum, rişti să le faci să devină şi mai mari. E timpul să deschizi un capitol fragil despre datorii, despre facturi amânate, despre plăţi pe care nu le-ai putut aduce la zi la momentul potrivit. Se pare că ai pregătit tu cumva terenul în umbră, în taină, fără să spui la nimeni, adunând resursele necesare pentru a restabili ordinea în propriul buget. Ba chiar te gândeşti de ceva vreme şi la un proiect prin care ai putea câştiga un ban în plus, dar simţi că trebuie să mai stai o vreme, să mai pregăteşti terenul, să mai analizezi retroactiv. Acum ce duci după tine cere mai multă atenţie, nu ceea ce va urma!

BALANŢĂ

Dragostea are un rol dinamizant în cuplu, de parcă reuşiţi voi, nu se ştie cum, să reaprindeţi flacăra! Era şi cazul să trăiţi din nou intens iubirea, să reaşezaţi pasiunea în prim plan, să folosiţi toate armele voastre de seducţie pentru a face din nou viaţa în doi incitantă. Planurile despre care vorbiţi în doi, visele frumoase, iniţiativele unuia sau ale altuia dintre voi au un efect dinamizant, semn că trebuie să găseşti o scânteie care să vă pună iar în funcţiune pe amândoi, cât timp aveţi aceste proiecte interesante în minte, cât timp vâsliţi amândoi în aceeaşi direcţie, cât timp vă ascultaţi dorinţele reciproc şi schimbaţi între voi conducerea în cuplul vostru, relaţia merge ca pe roate.

Se resimte un aer proaspăt, tineresc, energizant, electrizant, deci cu siguranţă e ceva nou! Binele nu ţine veşnic, deci te mai poţi aştepta şi la contradicţii domestice şi certuri de la nimicuri, dar nu trebuie să le laşi să se manifeste agresiv, pentru că acesta e hopul cel mare al lunii: tensiunea care poate genera şi unele atitudini violente acasă. Discuţiile dintre soţi pot degenera în violenţă domestică, dar cel mai rău e dacă fiecare dintre voi începe să treacă în revistă lunga listă de fleacuri pe care se pare că nu le-aţi uitat din trecutul vostru. Discuţiile voastre vor fi de multe ori de genul „n-am uitat când”, „ai spus aia”, „ai făcut aşa…”, acuze şi reproşuri târzii, deh…

Mari planuri se nasc în mintea ta cu privire la serviciu şi la carieră, dar nu toate sunt realizabile. Nu pentru că nu ai deţine tu resursele potrivite pentru un succes deplin, dar prea asculţi de poveştile triste ale celor din preajma ta. Auzind că altora nu le-a ieşit, că ei au eşuat, sau privind chiar spre propriile tale eşecuri anterioare, îţi cam pierzi curajul de a mai încerca ceva. Măcar încearcă, nu ai de unde să ştii cum iese dacă renunţi înainte de primul pas, ca atare prefă-te că nici nu auzi comentariile negative de pe margine.

Deţii suficiente resurse – ambiţie, tenacitate, dorinţă, răbdare – ca să depăşeşti punctele sensibile de natură emoţională. Doar inima e cea slabă care te mai poate opri din elan, dar poţi s-o reduci la tăcere şi să laşi doar mintea să conducă! Urmează-ţi visele, lasă-te inspirat de poveşti frumoase de succes, nu te lăsa dominat de cei care, ori de câte ori le spui ce anume ai vrea să obţii, îţi spun că n-o să-ţi iasă, că altora înaintea ta nu le-a mers, deci de ce ţi-ar ieşi ţie! Tocmai, fiecare cu norocul lui, iar tu eşti printre cei norocoşi luna aceasta, apucă-te de treabă şi transformă-ţi visul în realitate! cel mai greu va fi dacă şi familia şi cariera cer la fel de multă atenţie de la tine, pentru că, orice ai face, pe una dintre ele tot o vei neglija, nu poţi fi la fel de eficient pe ambele planuri.

Stai un pic şi gândeşte-te retroactiv la chestiunile financiare. Vezi ce plăţi ai ignorat sau ai amânat, vezi ce bani ţi se cuvin dar nu ajung la tine, vezi spre ce trebuie să-ţi canalizezi acum ambiţia, pentru că banii tăi depind mult de capacitatea de a da un pic înapoi, în marşarier, şi să te ocupi de restanţe. Fie că tu ai uitat să achiţi nişte datorii sau alţii tot tergiversează plata unor sume promise, a venit vremea să te ocupi de datoriile pe care nu le-ai dus la capăt la momentul potrivit. Poate vin ceva bani de la serviciu şi atunci e momentul excelent să te duci să-ţi achiţi cine ştie ce taxe sau facturi care deja au început să acumuleze penalităţi, dobânzi şi întârzieri. Scapă de ele cât mai repede!

SCORPION

Reuşeşti să discuţi despre trecut cu un soi de detaşare, deşi cu emoţie şi sensibilitate, dar aceste discuţii foarte mature dau dovadă de înţelepciune, semn că ai învăţat multe din fostele relaţii, din vechile poveşti de iubire, din eventualele erori de odinioară. Poate reuşeşti chiar să repari o serie de aspecte pe care le tot cărai după tine ca un bagaj negativ, dar acum deschizi inima, ochii, mintea şi gura şi vorbeşti despre ele cu seriozitate, asumându-ţi ceea ce ai trăit cândva.

O fostă relaţie revine în actualitate, o amintire de demult, înţelegi, finalmente, rostul unei despărţiri sau a unei întâlniri, ca atare priveşte dincolo de aparenţe, caută semnificaţia, simbolistica, sensul diverselor iubiri din viaţa ta. Concluziile extrase acum te pot ajuta în relaţiile actuale! Dacă reuşeşti să repari situaţia cu mult curaj, vei descoperi că relaţia ta reporneşte în forţă sau, dacă erai în căutarea unei noi iubiri, poate începe una cu surle şi trâmbiţe. Stai deci un pic şi priveşte la cel care erai, la cel care eşti şi la cel care poţi deveni, apoi dă startul unei noi direcţii în cuplu.

Dacă reuşeşti să înţelegi trecutul, ce porţi în inimă de altădată, vei avea curajul să visezi şi la viitor, ca atare fă curat în suflet în ceea ce a arhivat deja acolo. S-ar putea să fie cam haos… E nevoie şi de un pic de aventură, de distracţie, de entuziasm, ca atare profiţi de fiecare moment strălucitor şi energic care se simte între tine şi cel drag.

Ai mult de muncă, dar cu spor, pentru că te-ai entuziasmat încă de luna trecută în faţa unei noi provocări, a unei acţiuni ce implică imense resurse din partea ta, dar le ai pe toate la purtător, pune-le în valoare. Eşti stimulat de un plan nou, eşti atras de un vârf foarte înalt, ambiţiile tale cresc enorm iar egoul se umflă şi el în pene ori de câte ori mai bifezi un succes pe lista ta de realizări profesionale. Ai cu ce te mândri şi cât timp îţi menţii acest tonus pozitiv, această grozavă încredere în forţele proprii, totul va merge ca la carte.

Se naşte o idee nouă la serviciu şi dacă ai libertatea de a conduce lucrurile după propriile tale principii, roadele vor fi excelente. Eşti mânat de un întreg arsenal de idei, de soluţii creative, eşti realmente inspirat să te apuci de treabă şi să ajungi foarte repede la roadele cele mai bune, ca atare nu sta degeaba, profită de acest vânt prielnic ce te propulsează la ţinta cea înaltă. E momentul ideal să dai startul unora din cele mai îndrăzneţe activităţi în carieră, şi dacă păstrezi acest ritm, succesul se conturează uşor, ca prin farmec. Eşti mândru de tine, orgoliul tău e la cote maxime, dar e bine să ai această atitudine sigură pe tine şi încrezătoare, deoarece te va ajuta să treci mai repede peste unele hopuri. Aproape că nici nu auzi ce comentează – critici, invidioşi, răutăcioşi – alţii pe margine sau în spate. Lasă lumea să vorbească!

Resimţi o vagă uşurare în privinţa banilor, de parcă restricţiile, economiile, stresul cu care gestionezi fiecare bănuţ scade simţitor şi mai răsufli şi tu un pic. Ba chiar, eventualele succese profesionale de luna aceasta sau de luna trecută pot avea şi urmări financiare dintre cele mai spectaculoase, deci să nu te mire că brusc contul tău este mai mare, că salariul tău creşte, că primeşti un bonus de cine ştie unde. Se simte un progres binevenit în veniturile tale, poate pentru că şi tu ai curajul de a cere, de a pretinde, de a-ţi mări tarifele şi onorariile pentru munca prestată, pentru că da, meriţi mai mult, deci ridică ştacheta!

SĂGETĂTOR

Când te aprinzi, te aprinzi nu glumă, şi devii entuziast, visător, zgomotos în declaraţii. Discuţi despre viaţă, despre destin, despre şansă cu un ton atât de convingător, încât cine te vede, spune că ţi-ai întâlnit jumătatea predestinată. tu chiar crezi când spui că eşti îndrăgostit lulea şi îţi manifeşti iubirea într-un mod dinamic, şi bine faci, semn că ştii să trăieşti fiecare moment cu energie maximă. Totuşi, devii un pic mai agresiv dacă cineva îţi atrage atenţia, devii chiar insistent, uşor obsedat de pasiunea ta, dar dacă ţi s-au aprins călcâiele, nu te laşi până nu cucereşti ceea ce te atrage, dar riscul de a aluneca spre manifestări ceva mai violente ale iubirii, cum ar fi hărţuirea, răzbunarea din prea multă dragoste, posesivitatea, pânda sau gelozia e cam mare, deci ai grijă în ce direcţie canalizezi această fantastică energie.

Cel mai greu e să treci peste unele emoţii din trecut, vechi frustrări, amintiri neplăcute, evenimente de demult peste care încă nu poţi trece şi culmea, e posibil ca trecutul să te pună iar în faţa lor, semn că nu le-ai şters cu buretele, nu le-ai reparat, şi ele încă te apasă. Ar fi bine să iei taurul de coarne şi să te eliberezi de aceste tristeţi, regrete sau resentimente, dar luna acesta, cel puţin. S-ar putea să răbufnească ceva mai dur ca altădată, dar poate cu efect cicatrizant… De fapt, plecarea lui Saturn din zodia ta, pentru câteva luni, chiar e benefică, pentru a-ţi mai elibera un pic mintea, sufletul de gânduri şi planuri şi să te detoxifici un pic de ceea ce nu-ţi mai prieşte. Dacă printre planurile ce se cer reparate se află şi o relaţie, fă ceva să te purifici.

În fiecare zi ai ceva nou şi interesant de învăţat, dar e posibil să se nască, de ceva vreme, o pasiune nouă din care, mai devreme sau mai târziu, s-ar putea naşte şi o carieră. Că e un hobby dus până la profesionalism, că e studiul unui domeniu nou şi captivant care te atrage fantastic, merită să duci această pasiune mai departe, să devii din ce în ce mai bun, pentru că se pare că te foloseşti exact de atuurile tale forte: creativitate, talent, s