Hitler a avut un frate mai mic care a murit la o săptămână după naştere

0
66

casa-HitlerCasa natală a lui Adolf Hitler din oraşul austriac Braunau

Adolf Hitler a avut şi un frate mai mic care a murit la scurt timp după naştere din cauza unei afecţiuni a creierului, a declarat luni, 30 mai, un istoric austriac, proiectând o nouă lumină asupra dictatorului nazist al cărui regim a ucis zeci de mii de persoane cu handicap, informează agenţia DPA.

Istoricii au crezut mult timp că Hitler avea trei fraţi mai mari — Gustav, Ida şi Otto — care ar fi murit cu toţii înainte de naşterea sa în 1889 în oraşul austriac Braunau.

Dar, căutările istoricului Florian Kotanko arată că Otto a trăit numai câteva zile în 1892, când Hitler avea deja de 3 ani.

Kotanko a verificat registrul de decese al parohiei din Braunau şi a descoperit că Otto a trăit de la 17 iunie la 23 iunie 1892.

Înregistrarea parohială precum şi o ştire dintr-un ziar săptămânal local din acea vreme arătau că Otto a murit din cauza fluidului excesiv din creier, boală cunoscută sub numele de hidrocefalie, a precizat Kotanko citat de ziarul regional ‘Oberoesterreichische Nachrichten’.

„Una dintre întrebările deschise este în ce măsură acest fapt a avut efecte asupra comportamentului de mai târziu a lui Hitler faţă de persoanele cu handicap”, a declarat Kotanko, cercetător şi profesor de istorie care conduce societatea istoricilor din Braunau.

De asemenea, istoricii ar trebui să reconsidere teoria că Hitler s-a bucurat de o atenţie fără rival din partea mamei sale pe când era mic copil, a mai declarat Kotanko. Mama lui Hitler a mai născut şi alţi doi copii după 1889, în afară de Otto, respectiv în anii 1894 şi 1896, mai precizează agenţia DPA.  (Text: Agerpres, Foto: bbc.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.