Gheorghe Zamfir: De 25 de ani mă zbat cu autorităţile statului să facem o orchestră naţională de folclor

0
19

Gheorghe Zamfir

Cunoscutul naist Gheorghe Zamfir a declarat, joi, 1 septembrie,la Găeşti, că de 25 de ani încearcă să convingă autorităţile statului să înfiinţeze o orchestră naţională de folclor.

”De 25 de ani mă zbat, cu toţi miniştrii, cu tot statul românesc, cu tot Guvernul să facem o orchestră naţională de folclor. Am făcut-o de trei ori, am prezentat-o la Sala Palatului, la Parlament. Succes uluitor, toţi plângeau (…), avem înregistrările. Ce s-a întâmplat cu această minunată orchestră de aproape 60 de inşi? Am zis: păcat să nu avem ceva care să zguduie din nou omenirea, să devenim tăvălugul omenirii, cum a fost naiul, prin mine, timp de 60 de ani. Nu m-au ascultat. Nu au făcut-o, poate într-o zi o să o facă”, a spus Gheorghe Zamfir.

Marele artist a făcut declaraţiile în debutul Festivalului Internaţional de Nai ”Gheorghe Zamfir”, ce are loc în perioada 1-4 septembrie în oraşul natal al cunoscutului naist, Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

Festivalul Internaţional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’ este la ediţia a III-a.

Organizatorii manifestării sunt Fundaţia Internaţională de Muzică Gheorghe Zamfir, Asociaţia pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din Romania (A.P.C.T.T.R), în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Găeşti, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Institutul Cultural Român. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Gheorghe Zamfir Official)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.