Fularele cu mâneci Armani încheie triumfal Săptămâna Modei masculine de la Milano

 width=

Fularele cu mâneci de la casa de modă Giorgio Armani au încheiat triumfal Săptămâna Modei masculine de la Milano, unde timp de cinci zile au fost prezentate colecţiile unor firme precum Ermenegildo Zegna, Fendi, Versace sau Prada, relatează EFE.

Casa creatorului de modă născut la Piacenza a adus pe podium o colecţie de vestimentaţie masculină din care au ieşit în evidenţă fularele cu mâneci, menite să protejeze de frig atât gâtul cât şi braţele.

Colecţia lui Giorgio Armani a fost monocromatică, dominând nunaţele de gri, negru, albastru marin şi maro, deşi a lăsat loc şi pentru câteva sugestii, precum verde intens, albastru ‘klein’ şi roşu.

 width=

Paltoanele lungi până la glezne au făcut parte atât din vestimentaţia feminină cât şi din cea masculină, având în vedere că Giorgio Armani a profitat de ocazie pentru a prezenta anticipat şi câteva articole din colecţia sa toamnă/iarnă pentru femei.

Pentru bărbaţi, Armani a optat pentru paltoane groase din fire lungi, dar şi pentru jachete din piele sau velur. Costumele cu sacoul ajustat pe talie au alternat cu ‘look-urile’ mai informale care, fără să-şi piardă din eleganţă, au îmbrăcat bărbaţii în pantaloni moi din catifea cu pulovere asortate.

 width=

Pentru femei, creatorul de modă a optat pentru culori mai vii şi a propus, de exemplu, un look total verde intens care a fost prezent atât la pantaloni, cât şi la cardiganuri, sau la paltoanele din fire lungi. Bleumarinul a fost prezent şi la propunerile feminine, precum deux-pieces-ul format din fustă evazată asortată cu pulover cu guler întors şi detalii asimetrice.

Mănuşile din piele, ochelarii de soare cu lentile rotunde şi închise la culoare şi genţile cu mânere scurte au completat colecţia de accesorii, în timp ce la încălţăminte Giorgio Armani a optat pentru pantofi clasici şi mocasini de culoare maro.

 width=

Armani a fost cel chemat să încheie actuala ediţie a modei masculine de la Milano, care a cuprins defilările a 30 de mărci internaţionale şi prezentarea a 73 de colecţii.

Pentru prima dată această vitrină a tendinţelor a inclus colecţiile unor mărci ca Billionaire, Cédric Charlier, Federico Curradi, Malibu 1992, Palm Angels, Plein Sport şi Wood Wood.

A fost de asemenea rezervat spaţiu şi noilor talente precum Moto Guo (Malaezia), Consistence (China şi Taiwan) sau Yoshio Kubo (Japonia).(Text: Agerpres, Foto: EPA, AP)