Expoziţie de fluturi tropicali vii

fluture-tropical

Expoziţia temporară de fluturi tropicali vii „Culorile prind aripi” se va deschide în grădina Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în perioada 18 iunie – 4 septembrie, informează un comunicat al muzeului remis marţi, 14 iunie.

„Încă de la deschidere, expoziţia vă propune să admiraţi specii remarcabile de fluturi, dintre care amintim: ‘Fluturele cap-de-bufniţă comun’, unul dintre giganţii faunei americane de fluturi, sau ‘Împăratul’, a cărui culoare albastră metalizată a feţei superioare a aripilor nu este rezultatul prezenţei unui pigment, ci se datorează unui efect optic produs de structura microscopică a solzilor ce acoperă aripile acestei insecte. Chiar dacă are o talie mai puţin impozantă, ‘Roşcatul cu aripi dantelate’, o specie larg răspândită în zonele împădurite din sud-estul Asiei, aduce un plus de frumuseţe şi delicateţe acestei expoziţii”, declară dr. Mihai Stănescu, cercetător la Muzeul Antipa, citat în comunicat.

În paralel cu expoziţia şi pe toată durata ei, muzeul va organiza o serie de ateliere în care specialiştii vor destăinui copiilor aspecte mai puţin cunoscute din viaţa acestor insecte.

„Culorile prind aripi” oferă deopotrivă posibilitatea observării şi cunoaşterii detaliate a vieţii şi obiceiurilor unor specii de fluturi tropicali vii, potrivit comunicatului citat.

Preţul unui bilet de intrare la expoziţia „Culorile prind aripi” este de 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi de 12 lei pentru adulţi. Copiii cu vârstă mai mică de trei ani au accesul gratuit în expoziţie.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10,00 şi 18,00. Accesul vizitatorilor în expoziţie este permis până la ora 17,30. (Text: Agerpres, Foto: harkphoto.com)