Expoziţie cu lucrările ştiinţifice ale puşcăriaşilor

carti-detinuti

Lucrări publicate de George Becali, Cristi Borcea, Dan Voiculescu sau George Copos fac obiectul expoziţiei „Cărţi cu răspundere limitată” ce poate fi vizitată la Biblioteca Naţională a României în perioada 4 februarie – 31 martie.

„Încă din aprilie 2015 am fost asaltaţi de cereri ale jurnaliştilor care doreau să cerceteze anumite lucrări sau titluri noi. Fiind o instituţie care trebuie să adune tot ceea ce se editează pe teritoriul României, biblioteca a făcut eforturi mari să asigure intrarea şi prelucrarea acestor lucrări pentru a putea răspunde cererilor primite. Când cărţile au devenit disponibile la sala de lectură, am fost din nou căutaţi tot pentru aceeaşi categorie de titluri cu cereri de filmare şi de fotografiere. Numărul mare al celor care intrau în sala de lectură nu pentru a studia, ci pentru a face poze sau a filma aceste cărţi ne-a inspirat în a propune o expoziţie cu ele”, a declarat managerul Bibliotecii Naţionale, Claudia Şerbănuţă.

Ea a adăugat că lucrările publicate în ultimii ani în regim de detenţie constituie cărţi care formează o colecţie inedită şi populară printre colecţiile bibliotecii.

carte-Becali

„Această colecţie cu specificităţile sale a generat articole, opinii, dispute despre practicile de generare şi editare a lucrărilor ştiinţifice existente în România, despre maturitatea, coerenţa, corectitudinea şi eficienţa sistemelor de validare la nivel de instituţii academice şi editoare”, a spus Şerbănuţă.

Expoziţia cuprinde 80 de cărţi, printre care cele scrise de George Becali: „Parlamentul Europei şi Parlamentul României”, „Muntele Athos — patria ortodoxiei”, „Becali şi Steaua”, „Becali şi politica — începuturile”.

Acest demers este făcut şi pentru deschiderea cărţilor către public, acesta trebuie să ştie ce conţin cărţile astea, tocmai pentru conştientizare şi evitarea unei recidive. Lumea nu ştie cât de penale sunt aceste cărţi penale”, a spus Matei Sumbasacu, care împreună cu alţi tineri a înfiinţat o pagină pe facebook denumită „Cărţi cu răspundere limitată”. (Text si foto: Agerpres)