Drone cu piper pentru dispersarea manifestanţilor

drona

Poliţia dintr-un oraş din nordul Indiei a anunţat marţi că dispune de o nouă armă pentru dispersarea manifestanţilor: drone care pulverizează piper. Şeful poliţiei din Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh şi al optulea cel mai populat oraş din India (2 milioane de locuitori), a declarat că echipajele sale au testat cu succes cinci drone.

„Rezultatele au fost excelente. Am învăţat să le manevrăm ca să ţintim cu precizie, inclusiv în condiţii de vânt şi sectoare congestionate”, a spus Yashasvi Yadav. Dronele au fost cumpărate cu circa 600.000 de rupii (8.900 de euro) fiecare şi vor intra în funcţiune la sfârşitul lunii aprilie.

„Piperul nu este mortal, dar foarte eficient pentru controlarea maselor. Îl putem pulveriza de la diferite înălţimi ca să obţinem rezultate maxime”, a adăugat el. Cele cinci drone sunt echipate cu camere HD şi pot transporta două kilograme de piper pe o rază de un kilometru.

Poliţia din Lucknow a utilizat deja drone în misiuni de supraveghere, îndeosebi cu ocazia adunărilor religioase. În India, ţară cu circa 1,2 miliarde de locuitori, au loc zilnic numeroase manifestaţii, cele mai multe paşnice, dar există şi proteste violente. (Text: Agerpres, Foto: digitaltrends.com)