Dispozitiv de sterilizare a banilor

Remi-Radulescu-01

Inventatorul timişorean Remi Rădulescu a finalizat macheta funcţională a dispozitivului care sterilizează bancnotele şi monedele.

El a spus că doreşte ca dispozitivul să fie distribuit şi utilizat în bănci şi în firmele care lucrează cu bani.

‘Zilele acestea am pus în funcţiune sistemul de sterilizare bancnote şi monede, funcţionează foarte bine şi sunt foarte mulţumit. Ştim, din studii, că pe bancnote se găsesc microbi, viruşi şi încerc prin sistemul pe care l-am pus în funcţiune şi pe care l-am protejat la OSIM să eliminăm aceste microorganisme’, a declarat luni, Remi Rădulescu.

Potrivit inventatorului, macheta funcţională este un sistem care foloseşte radiaţii ultraviolete cu emisie de ozon ce străbate materialul din care sunt confecţionate bancnotele sau monedele şi care reprezintă factorul de sterilizare care elimină agenţii patogeni.

‘Punerea pe piaţă a sistemului este mai complicată. Eu l-am conceput pentru implementarea lui în circuitul financiar şi comercial, unde sunt casierii şi case de bani’, a precizat Remi Rădulescu.

Inventatorul a afirmat că ideea i-a venit cu mai mult timp în urmă, în timp ce număra salariile angajaţilor de la firma pe care o conduce, activitate care i-a creat probleme specifice unei alergii.

‘Sunt alergic, iar când număram salariile angajaţilor mei simţeam o mâncărime. I-am întrebat pe casieri cum rezolvă problema, pentru că eu am mari probleme cu număratul banilor, şi mi-au arătat sticluţa cu spirt, spunând că nu există un sistem de sterilizare. (…). Aceste dispozitive sunt utile, pentru că pe bancnotele de hârtie şi din plastic se spune că sunt peste 100.000 de bacterii şi microbi’, a detaliat Remi Rădulescu.

Remi Rădulescu a înregistrat invenţia la OSIM în 2015.

Până acum, inventatorul timişorean a realizat zece invenţii funcţionale — şapte în domeniul tehnic şi trei în domeniul sportiv, cu impact social şi economic deosebit. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Remi Radulescu)