Destinaţii de vacanţă în funcţie de profilul turistului

0
54

Yellowstone

Persoanele care obişnuiesc să pornească la drum fie cu un simplu rucsac, fie cu mai multe geamantane, dar totdeauna cu baterii în aparatul de filmat şi cu un loc liber în albumul cu amintiri, au la dispoziţie pentru această vară câteva destinaţii pe care site-ul mujerhoy.com le-a ales ţinând cont de profilul turiştilor: iubitori de aventură, pasionaţi de cultură şi istorie, romantici, amatori de călătorii sau aflaţi la capătul unui an de stres.

Iubitorii de aventură şi natură pot alege vara aceasta unul dintre parcurile naţionale din SUA. În august 2016 se sărbătoreşte centenarul creării organismului care se ocupă de conservarea acestora, ocazie perfectă pentru a cunoaşte una dintre cele 59 de rezervaţii de pe teritoriul Statelor Unite, din Alaska până în îndepărtata Samoa (partea americană), trecând prin deşerturile Utah şi Arizona, prin însorita Californie sau statele Dakota.

Se recomandă o maşină 4×4 pentru a parcurge ruta „clasică” a parcurilor naţionale, care duce de la Marele Canion al fluviului Colorado (Grand Canyon National Park) la Antelope Canyon şi Monument Valley, trece prin Valea Morţii (Death Valley National Park) şi copleşeşte cu frumuseţea în parcul naţional de sequoia (Sequoia National Park) sau Yosemite (Yosemite National Park).

Cine vrea să vadă primul parc naţional, trebuie să meargă la Yellowstone (Yellowstone National Park, întemeiat în martie 1872). Cine iubeşte aventurile subacvatice, să viziteze Biscayne National Park, în Florida. Iar cine doreşte să combine cele mai bune plaje din lume cu un peisaj aproape lunar poate zbura spre Hawaii pentru a străbate Hawaii Volcanoes National Park.

Toscana

Pasionaţii de cultură şi istorie pot opta pentru o rută a castelelor, de la Valea Loarei, din Franţa, până în landul german Bavaria. Ruta castelelor de pe Valea Loarei (de la Chenonceau la Fontevraud, trecând prin Cheverny şi Amboise sau Sully-sur-Loire) este înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial datorită unor maiestuoase construcţii şi grădini concepute ca adevărate opere de artă. Următoarea oprire este regiunea italiană Toscana, autentic muzeu în aer liber.

Neuschwanstein

Între Pisa şi Siena se înalţă renumite localităţi pe dealuri împodobite cu podgorii şi chiparoşi, într-o simbioză perfectă între natură şi artă. Apoi, castelele din Germania, înconjurate de idilice peisaje: Castelul Neuschwanstein sau Castelul Heidelberg, Cetatea Eltz, Castelul Reichsburg sau Castelul Hohenzollern. Totul însoţit, bineînţeles, de o varietate gastronomică şi băuturi (de la vinurile franţuzeşti la cele din regiunea italiană Chianti sau la ampla varietate de bere germană) cu gust îmbietor.

Persoanele romantice care merg în prima vacanţă cu perechea pot alege încântătoarele localităţi italiene de pe Coasta Amalfitana sau Cinque Terre, înscrise de UNESCO în Patrimoniul Mondial, care îmbată simţurile prin culorile lor şi prilejuiesc bucuria de a privi un apus de soare dintr-un mirador cu vedere spre Mediterana, în timpul degustării unui suc „limoncello” sau pe parcursul unei cine romantice într-un cochet restaurant.

Dalmatia

Amatorii de călătorii cu prietenii pot merge în Dalmaţia, pe coasta croată şi, concret, pe insula Hvar, unde îşi petrec vacanţa, printre alţii, Prinţul Harry, Keira Knightley sau Daniel Craig. Hvar este noua Ibiza, noua Mikonos, un încântător colţ de Mare Nostrum cu ape turcoaz şi viaţă nocturnă. Un foarte amplu catalog de activităţi şi „beautiful people” o transformă într-o destinaţie perfectă pentru o vară de neuitat.

Candelaria Experience

Persoanele afectate de stres au nevoie de un „plan detox tehnologic”, trebuie să găsească un loc în mijlocul naturii în care timpul să stea în loc, iar telefonul să nu aibă acoperire şi 4G. Pot să practice sportul în aer liber, să călărească fără o ţintă fixă, să zboare ca pasărea cerului (figurat… iar la propriu, cu avioneta), să deschidă fereastra şi să respire libertatea, să adoarmă şi să se trezească în triluri de păsări, să cunoască cea mai bună bucătărie tradiţională şi să se simtă ca acasă departe de ea, cu tot răsfăţul pe care îl oferă gazda care îşi primeşte oaspetele ca pe un vechi prieteni.

Unde? Aproape de locul de refugiu secret al unor staruri ca Shakira sau Alejandro Sanz, în „Candelaria Experience” (Candeleda, provincia spaniolă Ávila), un colţ magic care stârneşte dorinţa de a reveni. (Text: Agerpres, Foto: pinterest.com, discovercorporatetravel.ro, neuschwanstein.de, travelfore.com, booking.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.