Daum: Dacă vom câştiga cu Polonia la două goluri, voi căra pe fiecare jucător până la vestiare

0
17

Christoph-Daum

Antrenorul naţionalei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, într-un interviu acordat site-ului eusunt12.ro, că în cazul în care tricolorii vor câştiga meciul cu Polonia, de vineri, 11 noiembrie, din preliminariile CM 2018, la două goluri diferenţă, va căra pe fiecare jucător până la vestiare.

”Dacă reuşim să batem la două goluri, voi căra fiecare jucător până la vestiare. O astfel de victorie înseamnă că şi-au depăşit limitele. Ar fi minunat pentru România!’‘, a spus Daum, întrebat ce va face dacă România va câştiga cu 2-0 întâlnirea.

El şi-a exprimat speranţa că suporterii vor fi alături de echipă, iar Arena Naţională va fi plină vineri seara.

”Sper să fie stadionul plin. Sper să avem ce să le oferim suporterilor, să poată să se identifice cu echipa asta”, a afirmat Daum, care a menţionat că îi pare rău de faptul că nu avem acum 9 puncte în clasament.

Întrebat ce lucru neobişnuit o să facă în cazul în care România se va califica la Campionatul Mondial, selecţionerul a răspuns: ”Dacă ne vom califica, cred că ar trebui să sărbătorim alături de oamenii cu handicap. Să facem o acţiune alături de ei, să-i includem şi pe ei. Și ei fac parte din societate iar noi trebuie să lucrăm, să ne luptăm pentru ei. Am văzut multe astfel de persoane la meciurile naţionalei, iar asta ar trebui să fie un moment în care eu merg la ei, sunt alături de ei, devenim un întreg”.

De asemenea, răspunzând unei întrebări referitoare la ce trăsături ar dori să fie transferate de la suporteri la jucătorul român, Christoph Daum a spus că fotbalistul trebuie să fie ”deschis, să se autodepăşească”.

”Să fie deschis, să se autodepăşească. Pentru că mereu o să fie o barieră în mintea ta. Mereu poţi să faci lucrurile mai bine. Trebuie să fie gata să alerge 180 de minute, să se lupte 150 de minute şi să joace 120. Dacă ai asta în minte poţi să păstrezi un nivel foarte ridicat timp de 95-97 de minute, să rămâi concentrat până la fluierul final şi asta e foarte important”, a subliniat tehnicianul.

El a precizat însă că diferenţa între suporterii unei echipe din străinătate şi cei din România constă în primul rând în numărul acestora.

”Mă uit uneori la meciurile din Liga 1 şi sunt şocat de numărul mic de suporteri. Echipele astea au nevoie de suporteri. Este un dezavantaj că o echipă devine campioană şi apoi dispare. Pentru fani e un dezastru. Să zicem de exemplu că sunt fan Rapid Bucureşti şi merg la meciuri constant şi apoi, dintr-o dată, echipa dispare. Asta o să mă afecteze întreaga viaţă”, a arătat Daum.

Referindu-se la evoluţia României la EURO 2016, Christoph Daum a apreciat că echipa a jucat foarte bine în meciul de deschidere contra Franţei dar că a avut ghinion.

”Ne-au lipsit mai multe goluri. Foarte simplu. Au jucat foarte bine împotriva Franţei, în meciul de deschidere. A fost singurul meci pe care l-am văzut pe stadion (…). România a avut foarte mult ghinion cu Franţa”, a spus antrenorul tricolorilor.

Întrebat ce echipă nu a antrenat şi şi-ar dori enorm să o facă, Daum a răspuns: ”Echipa României campioană mondială”.

El a mai menţionat că ar recomanda jucătorilor României o carte scrisă de Pat Riley, unul dintre cei mai de succes antrenori de baschet din SUA, care se intitulează ”The winner within”, în care este explicat ”cât de important este lucrul în echipă, spiritul de echipă, cât de important este să treci peste înfrângeri, să revii, să nu renunţi niciodată, să devii puternic”.

”Muncim, muncim, muncim şi după asta mai avem de muncă, muncă, muncă. Facem totul ca să ne pregătim de succes”, a încheiat Daum, întrebat ce mesaj ar transmite românilor.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 11 noiembrie, de la ora 21,45, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Poloniei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor CM 2018. (Text: Agerpres, Foto: alchetron.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.