Cum se comportă o lady

0
64

lady

De la rădăcinile sale în nobilimea britanică, termenul de „lady” (doamnă) poartă o conotaţie de eleganţă şi clasă. Nu orice femeie elegantă, impecabil accesorizată e o lady.

O bună parte din atingerea acestui apogeu al feminităţii se construieşte în copilărie, printr-o temeinică educaţie, care vizează felul de a te purta, de a reacţiona, de a trăi în comunitate şi de a te afişa în societate. O lady va evolua mereu, va învăţa din toate greşelile pe care le-a făcut.

O lady e o femeie care gândeşte înainte să vorbească, în absolut orice context. Ea nu comentează greşelile altora, nu jigneşte şi nu bârfeşte, nu întrerupe discuţii şi nu este răutăcioasă. O lady zâmbeşte mult şi utilizează foarte des cuvintele „vă rog” şi „mulţumesc. Ea nu trebuie să întârzie la nicio întâlnire, dar, dacă totuşi i se întâmplă acest lucru, are cel mai delicat fel de a se scuza, fără explicaţii obositoare şi inutile.

De asemenea, o lady ştie să nu fie falsă şi mincinoasă în nicio împrejurare socială sau chiar personală. Ea îşi închide mereu telefonul la restaurant, la spectacole sau în instituţiile publice, nu-şi mănâncă sandwich-ul la volan şi nici nu iese din casă, fie şi până la colţul străzii, nearanjată. O lady nu spune şi nu participă la glume de prost gust; dacă în prezenţa ei cineva începe să spună una, o lady se va scuza politicos şi va părăsi adunarea. Nu face niciodată complimente cuiva aflat într-un grup, pentru a nu face pe nimeni să se simtă lezat.

Ea ştie să se îmbrace adecvat! Nu este necesar să se îmbrace într-un costum sau o rochie, dar hainele ei vor fi mereu curate, călcate şi frumos asortate. Toate hainele trebuie să i se potrivească, nici prea largi, dar nici prea strâmte.

O lady ştie cel mai bine când şi cât să bea cu paiul, ce băutură să aleagă la bar, la restaurant sau la o petrecere privată. Dacă ţine o dietă, nu vorbeşte despre asta în timpul mesei. Ea are întotdeauna cărţi de vizită profesionale la ea, dar nu le împarte la nunţi şi botezuri, ci doar când e neapărat necesar, la solicitarea cuiva bine intenţionat. Nu se trezeşte vorbind despre munca ei la un party şi evită grupurile unde conversaţia e orientată doar spre bârfă. Nu deranjează partenerii de călătorie în niciun mijloc de transport în comun şi ştie să se îmbrace adecvat în avion, în tren sau pe un iaht.

Dacă se întâmplă sa fie şefă, o lady nu e o dictatoare, ci o conducătoare, un lider bine informat şi organizat. În casa ei nu e niciodată dezordine sau mizerie, deşi nu e fericită de nicio vizită neanunţată, pentru că nici ea nu merge nicăieri neinvitată.

O lady are grijă de sănătatea ei şi-şi programează regulat vizite la medic. Nu se plânge niciodată în public de problemele ei de sănătate şi nici nu dă sfaturi aiurite celor care au nevoie, câtă vreme nu e domeniul ei de activitate. Nu bea alcool în exces şi nici nu fumează pe stradă sau în locuri unde acest lucru e strict interzis.

Unul dintre termenii care definesc o lady este discreţia. A fi discretă se referă la faptul că în orice face o femeie, ea nu trebuie să atragă atenţia; este reţinută în vorbe şi în acţiuni. O lady nu şochează. O lady este rezervată. Pentru a păstra discreţia o femeie nu destăinuie cu lux de amănunte felul în care a ieşit dintr-o relaţie. Aceste detalii sunt încredinţate doar familiei. Totodată, o lady ştie să păstreze un secret.

Discreţia unei lady este evidentă şi în felul în care pune întrebări sau nu pune nicio întrebare atunci când nu este cazul.

Ce nu întreabă niciodată o doamnă:

• Ai slăbit?/Ai luat în greutate?
• Este de firmă? (referitor la bijuterii/produse vestimentare)
• Cât a costat?
• E prietenul tău?
• Când te căsătoreşti?/Când o să ai un copil?
• Tu nu ai primit inel de logodnă?
• De ce nu mai eşti la vechiul loc de muncă?

Este mai bine să aflaţi răspunsurile în mod indirect sau să aşteptaţi să vă ofere persoana în cauză detalii fără să puneţi întrebări stânjenitoare. Ţineţi întotdeauna cont de faptul că o persoană nu se simte confortabil să răspundă anumitor întrebări prea personale sau pur şi simplu nu doreşte să vorbească despre un anumit subiect.

Atunci când ne aflăm într-un grup sau la o masă, o lady nu va şopti la ureche şi nu va acoperi cu mâna gura pentru a discuta cu persoana de lângă ea. Tot o lipsă de discreţie este şi privitul insistent, mai ales împreună cu o altă persoană către cineva, după care să izbucnească în râs. A fi o lady e o garanţie pentru accesul într-o lume mai interesantă, dar totodată exclusivistă. (Text: Agerpres, Foto: shymagazine.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.