Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume

0
50

Cristiano Ronaldo

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a fost cel mai bine plătit sportiv din lume, salarii plus venituri din sponsorizări, în perioada 1 iunie 2015 – 1 iunie 2016, conform revistei financiare Forbes, care a publicat lista cu cei mai bogaţi sportivi ai planetei.

În ultimii 10 ani, jucătorul de golf Tiger Woods (6 clasări pe locul I) şi boxerul Floyd Mayweather (3) au dominat acest clasament al celor mai bine plătiţi sportivi din lume, dar primul nu a mai jucat din cauza unei accidentări, iar al doilea s-a retras din ring.

Ronaldo, 31 ani, devine al doilea reprezentant al sporturilor de echipă care domină acest clasament al Forbes, după baschetbalistul Michael Jordan în anii ’90. Portughezul a încasat în ultimele 12 luni un salariu şi bonusuri de 50 milioane dolari, la care se adaugă venituri de peste 30 milioane dolari de la sponsori.

În Top 10 al sportivilor cu cele mai mari venituri, Ronaldo este urmat de rivalul său de la Barcelona, argentinianul Lionel Messi — 81,4 milioane dolari, baschetbalistul LeBron James — (77,2), tenismanul elveţian Roger Federer (67,8), baschetbalistul Kevin Durant (56,2), tenismanul Novak Djokovic (55,8), jucătorul de fotbal american Cam Newton (53,1), jucătorii de golf Phil Mickelson (52,9), Jordan Spieth (52,8) şi baschetbalistul Kobe Bryant (50).

Pe locul 11 figurează campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton (46), în timp ce Gareth Bale (Real Madrid), este cel mai bine plătit jucător britanic cu 35,9 milioane dolari.

Cei mai bine plătiţi 100 de sportivi din lume au încasat în ultimele 12 luni suma de 3,15 miliarde dolari.

Sportiva cu cele mai mari venituri este nr.1 liderul mondial feminin al tenisului, Serena Williams, locul 40 în clasamentul Forbes, cu 28,9 milioane dolari. În Top 100 mai figurează o singură sportivă, rusoaica Maria Șarapova, cu 21,9 milioane euro, care a fost însă suspendată 2 ani pentru un test pozitiv la Meldonium. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Cristiano Ronaldo)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.