Coreea de Nord: raţii alimentare de 300 grame/zi

0
21

coreea-de-nord-ratii-alimentare

Raţiile alimentare în Coreea de Nord în trimestrul al treilea au fost de 300 de grame de persoană, pe zi, jumătate din minimul de aproximativ 600 de grame recomandat de ONU, potrivit datelor Programului Alimentar Mondial difuzate miercuri, 2 noiembrie, de postul de radio Vocea Americii.

„Raţia de alimente este de asemenea mult sub cele 573 de grame (recomandate) pe care Coreea de Nord intenţionează să le furnizeze populaţiei”, citează agenţia Yonhap dintr-o emisiune recepţionată la Seul.

Raţiile au scăzut cu 17% de la 360 de grame în primul trimestru şi cu 19% de la 370 de grame în trimestrul al doilea, afirmă postul de radio menţionat.

În paralel, ajutoarele alimentare trimise în octombrie Coreei de Nord de Programul Alimentar Mondial au fost cele mai mari de anul acesta — 2861 de tone de alimente pentru 792.761 persoane din provincia Hamkyong de Nord, afectată de inundaţii.

Cantităţile trimise în lunile anterioare au fost de 379 de tone în iulie, 2114 tone în august şi 2728 de tone în septembrie.(Text: Agerpres, Foto: munchies.vice.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.