Concurs de orientare turistică şi „vânătoare” de ouă de ciocolată

vanatoare-oua-Zalau-01

Circa 300 de elevi din Zalău au fost implicaţi, marţi, 19 aprilie, într-un concurs de orientare turistică, traseul pe care l-au avut de străbătut în parcul central din oraş fiind „presărat” cu ouă de ciocolată, pe care copiii le-au descoperit cu o bucurie ce nu a putut fi atenuată nici măcar de vremea ploioasă.
Activitatea a făcut parte din programul „Școala altfel” şi a fost organizată de Clubul de Orientare Sportivă „Pro Silva”, în colaborare cu unitatea militară din Zalău, cu sprijinul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Sălaj şi Primăriei Zalău.

Înainte de începerea concursului, elevii au avut parte un instructaj din partea organizatorilor, în care li s-au dat câteva informaţii privind traseul pe care îl au de urmat şi punctele prin care trebuie să treacă pentru a găsi „recompensele”, respectiv ouăle de ciocolată.

vanatoare-oua-Zalau-02

„Este un concurs model de orientare, în care vrem să le prezentăm copiilor frumuseţile orientării şi frumuseţile naturii, învăţându-i totodată să se descurce într-un mediu izolat sau în anumite situaţii în care viaţa i-ar putea aduce. (…) Copiii vor avea de parcurs un traseu marcat şi unul nemarcat, în funcţie de posibilitatea lor de înţelegere. O să găsească la posturi ouă de ciocolată, asta fiind recompensa pe care o vor avea în urma efortului pe care-l vor depune. Asta pe lângă faptul că vor petrece un timp minunat în mijlocul naturii şi în mijlocul iubitorilor naturii şi a sportului, în general”, a declarat plutonierului major Florin Dârjan de la unitatea militară 01483 Zalău, preşedinte al clubului „Pro Silva” Zalău.

vanatoare-oua-Zalau-03

Potrivit sursei citate, în concurs au fost implicaţi circa 300 de elevi de la şcolile din municipiu.

Florin Dârjan a menţionat că un concurs similar de orientare sportivă, dedicat liceenilor, a avut loc luni în poligonul militar din Zalău şi într-o pădure din apropiere. La acţiunea de luni au fost prezenţi 120 de elevi. (Text si foto: Agerpres)