Competiţie inedită pentru bărbaţii cu chelie

 width=

Peste 30 de bărbaţi s-au adunat, miercuri, 22 februarie, într-un hotel balnear din oraşul japonez Tsuruta din prefectura Aomori pentru a se făli cu cheliile lor şi a se distra participând la o competiţie inedită, informează AFP.

Membrii Clubului Bărbaţilor cu Chelie s-au întrecut, pe rând, într-un joc de luptă unic, ce presupune ataşarea pe cap a unei ventuze legată printr-un fir roşu de o altă ventuză prinsă pe capul oponentului. Ambele părţi încearcă ulterior să desprindă ventuza de pe capul adversarului trăgând cu putere.

 „Încă mă doare capul”, a declarat zâmbind Toshiyuki Ogasawara, în vârstă de 43 de ani. „Cred că trebuie să-mi pun gheaţă”, a completat el.

Masatomo Sasaki, în vârstă de 64 de ani, participant pentru prima dată la întrecere, a declarat că pe vremuri se simţea nesigur pe el din cauza cheliei, însă acum vede lucrurile diferit.

„Mă simt mândru. Sau poate ar trebui să spun că mă simt bine pentru că sunt un bărbat cu chelie. Și asta datorită acestui club al chelioşilor”, a declarat Sasaki adăugând că a început să-şi piardă podoaba capilară la 40 de ani.

Clubul, care a atras circa 65 de membri din toată ţara de la fondarea sa, în 1989, încurajează oamenii să „trateze chelia într-o manieră pozitivă, să se distreze şi să lumineze lumea cu capetele lor strălucitoare”, după cum scrie pe site-ul clubului.

Teijiro Sugo, în vârstă de 70 de ani, preşedintele clubului, speră că evenimentul la care se adună bărbaţii cu chelie se va extinde.

„Vreau ca toţi chelioşii din toată lumea să se adune aici pentru a putea organiza un campionat olimpic al chelioşilor„, a spus Sugo potrivit sursei citate.(Text: Agerpres, Foto: telegraph.co.uk)