Colecţia personală a lui Pele, vândută pentru 4,4 milioane de euro

Pele

Colecţia personală a fostului mare fotbalist brazilian Pele, alcătuită din peste 2.000 de articole, a fost vândută la licitaţie timp de trei zile, la Londra, pentru un total de 3,4 milioane de lire sterline (4,4 milioane de euro), a anunţat casa Julien’s, informează AFP.

Medalia de campion mondial obţinută în 1970 de Pele a fost vândută pentru 340.000 de lire sterline (434.000 de euro), joi seară, 9 iunie, în ultima zi a licitaţiei. Această sumă este apropiată de aceea atinsă împreună de vânzarea celorlalte două medalii de campion mondial ale lui Pele, din 1958 şi 1962, cedate în ajun pentru 346.000 de lire sterline.

O replică a Cupei Mondiale de fotbal a fost cumpărată miercuri pentru 395.000 de lire sterline.

Toate obiectele au fost vândute, depăşind estimarea iniţială de 3 milioane de lire sterline, a explicat Darren Julien, directorul executiv al casei Julien’s.

O parte importantă din suma obţinută în aceste zile se va îndrepta spre Pequeno Principe, cel mai mare spital pentru copii din Brazilia.

„Am avut multe discuţii cu familia mea, cu prietenii, cu oameni care vor să ajute spitalul din Brazilia … despre cum putem face ceva pentru binele săracilor. Este bine să-i ajutăm pe cei care se ocupă de aceşti copii şi de aceea am decis să organizez această licitaţie”, a declarat Pele.

Pele, pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento, este considerat cel mai mare jucător de fotbal din toate timpurile. Născut pe 23 octombrie 1940 în modesta localitate Tres Coracoes, din statul Minas Gerais (sud-estul Braziliei), el a cucerit trei titluri mondiale cu „Selecao” şi a înscris 1.281 de goluri în 1.363 meciuri în cursul carierei sale desfăşurate în perioada 1950-1970. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Pele )