Cleopatra Stratan: Cea mai tânără interpretă de succes

Cleopatra-Stratan-01

Cleopatra Stratan, născută la 6 octombrie 2002, a fost inclusă în 2008, în Cartea Recordurilor cu titlul de „cea mai tânără interpretă de succes. Specialiştii Academiei Recordurilor Mondiale au declarat, cu acest prilej, că decizia a avut la bază „realizările extraordinare ale micuţei artiste, care a doborât nu mai puţin de şase recorduri mondiale”.

Fiica solistului de peste Prut, Pavel Stratan, Cleopatra a fost desemnată cel mai tânăr talent care are propriul său album, cel mai tânăr interpret care a avut un hit – „Ghiţă„, timp de şase săptămâni pe primul loc la nivel naţional, cel mai tânăr artist care a primit un onorariu de 10.000 euro pentru o singură piesă, cel mai tânăr muzician care a primit 3 premii MTV, cel mai tânăr cântăreţ care a susţinut un concert de două ore în faţa unui public numeros şi cel mai tânăr artist de succes.

Debutul oficial al Cleopatrei a avut loc odată cu lansarea videoclipului piesei „Ghiţă”. Clipul, care o înfăţişează pe Cleopatra, un copil mic, urmându-şi visul într-o lume mare, a fost difuzat în sistem de „heavy-rotation” pe posturile de televiziune, iar melodia a fost inclusă, de asemenea, în playlisturile celor mai importante posturi de radio.

Cleopatra-Stratan-03

La 22 august 2006, la doar trei ani şi jumătate, micuţa cântăreaţă a susţinut concertul de lansare a albumului de debut – „La vârsta de trei ani”, pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti. Cleopatra a cântat live 28 de melodii, în faţa unei săli arhipline, dând dovadă de o memorie, dar şi de o rezistenţă fizică fantastice. Timp de aproape două ore, micuţa a cântat acompaniată de tatăl său şi de trupa Millenium din Chişinău.

Albumul de debut al micuţei artiste a atins cifra de vânzări-record de peste 40.000 de unităţi în mai puţin de şase săptămâni de la apariţia pe piaţă. Cleopatra a primit, pentru vânzări record, două discuri de aur şi 3 discuri de diamant – trofeu acordat pentru prima dată în România.

Cleopatra-Stratan-02

Cleopatra Stratan a lansat patru albume – „La vârsta de trei ani” (2006), „La vârsta de cinci ani” (2008), „Colinde magice” (2009) şi „Melodii pentru copii” (2012), mai multe videoclipuri, dar şi o păpuşă care-i poartă numele şi care s-a bucurat de un succes imens. (Text: Agerpres, Foto: .facebook.com/cleopatrastratan.official, Video: youtube.com)