China va construi un pod multifuncţional de peste 5 kilometri în doi ani

 width=

China a început sâmbătă, 18 februarie, construcţia unui pod multifuncţional, ce va lega provincia sudică a Chinei Hainan de o insuliţă artificială din apropiere, informează Xinhua.

Podul va avea 27,5 metri lăţime şi 5.666 metri lungime, se va întinde peste mare la nord de capitala provincială Haikou pentru a face legătura cu Ruyi Islet, un proiect turistic încă în construcţie, a anunţat unul dintre contractorii majori ai podului.

Infrastructura va avea şase funcţii principale: drum rutier, cale de rulare tramvai şi coridor pentru apă, electricitate, gaze naturale şi fibre optice.

Marea de sub pod are o adâncime medie de 10 până la 15 metri, iar construcţia ar putea fi pusă la încercare de vânt puternic, ceaţă densă şi maree, potrivit companiei.

He Changsong, manager de proiect la companie, a declarat că podul a fost proiectat să reziste la super-taifunuri şi la cutremure cu magnitudine mai mare de 8.

Construcţia podului în formă de vele este programată să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019. (Text: Agerpres, Foto: whatsonsanya.com)