Cel mai scump ou de ciocolată fără bijuterii

record-ou-ciocolata

Recordul pentru cel mai scump ou de ciocolată fără bijuterii, scos la licitaţie, a fost atins la 20 martie 2012, exponatul fiind vândut la preţul de 7.000 de lire (11.107 dolari).

Oul de ciocolată a fost produs de britanicii William Curley (cel mai bun ciocolatier din Marea Britanie), Amy Rose Curley, Alistair Birt, Sarah Frankland, Melissa Paul, Rhiann Mead şi japoneza Suzue Curley.

Vânzarea la licitaţie a avut loc la 20 martie 2012, la Curtea Regală de Justiţie din Londra, în cadrul campaniei Fabergé Big Egg Hunt, sponsorizată de bijutierul Fabergé, cu scopul de a dona banii unor organizaţii neguvernamantale, care se ocupă de problemele copiilor.

Ingredientele folosite de ciocolatieri pentru prepararea giganticului ou au fost din ciocolată Amedei venezueleană. Oul a fost decorat cu frunze de aur comestibile, 12 ouă mai mici tot din ciocolată, 20 de mini-ciocolate, 5 flori albe şi a fost umplut cu bucăţi de ciocolată William Curley şi cu trufe.

Trei zile le-a luat realizatorilor să construiască oul gigant, care a cântărit aproximativ 50 de kilograme şi a avut o înălţime de 107 cm şi o circumferinţă de 54 cm.

Anteriorul record pentru cel mai scump ou de ciocolată fără bijuterii, scos la licitaţie, a fost un ou vândut la un preţ de 1.180 de euro. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Segal’s Jewellers Established 1919)