Cel mai rapid pianist din lume

Havasi

Pianistul maghiar Havasi Balasz a primit, în 2009, titlul de cel mai rapid pianist din lume, din partea comisiei Guinness World Records. Recordul a fost realizat la Budapesta, în sala de concerte a Academiei Maghiare de Muzică, pianistul reuşind să apese de 498 de ori aceeaşi clapă de pian într-un singur minut.

Prin talentul său desăvârşit şi prin pasiunea creativă, studiind pianul de la vârsta de patru ani, Havasi Balasz şi-a construit un stil muzical complet nou, original şi unic, care aduce un omagiu atât muzicii clasice, cât şi altor genuri muzicale.

Artistul a creat patru proiecte muzicale total diferite, din care a rezultat un show extraordinar de aproape două ore şi jumătate intitulat „Havasi Symphonic”. Potrivit site-ului oficial havasi.eu, în 2010, criticii au considerat spectacolul ca fiind unul dintre cele mai complexe proiecte, în care muzica fuzionează cu celelalte arte.

Pianistul de talie internaţională, care impresionează publicul prin vivacitatea sa, are în palmares 11 discuri de platină. Havasi a susţinut, în România, trei concerte la Sala Palatului, în 2011, 2012 şi 2014, iar anul acesta, la 25 aprilie, a susţinut un concert în cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Sfântu Gheorghe. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Zilele-Sfântu-Gheorghe, Video; youtube.com)