Cel mai mare shopping mall din lume

Dubai-Mall-01

Situat în Dubai, centrul financiar şi cel mai mare oraş al Emiratelor Arabe Unite, „Dubai Mall” este cel mai mare complex din lume dedicat cumpărăturilor, dar şi distracţiei, potrivit Guinness World Records 2013.

Una dintre cele mai vizitate atracţii turistice a Dubaiului, cu peste 80 de milioane de vizitatori în 2014, potrivit site-ului oficial thedubaimall.com, cel mai mare shopping-mall din lume face parte din complexul „Downtown Dubai”.

Cu o suprafaţă de 548.127 mp, Dubai Mall are peste 1.200 de magazine, 200 de restaurante şi baruri, precum şi 14.000 de locuri de parcare. Aici sunt prezente cele mai faimoase brand-uri de renume internaţional, dar se află şi nume locale, astfel încât şi cel mai exigent client va fi mulţumit.

Se pot cumpăra de la articole de îmbrăcăminte, bijuterii tradiţionale şi obiecte de artizanat până la produse alimentare dintre cele mai diverse şi sofisticate. Lucrările de construcţie au început în 2004, „Dubai Mall” fiind inaugurat la 4 noiembrie 2008.

Dubai-Mall-02

În cadrul Dubai Mall există un patinoar de dimensiuni uriaşe „Dubai Ice Rink” şi un acvariu impresionant „Dubai Aquarium and Underwater Zoo”, care atrage numeroşi vizitatori. Bazinul acvariului este unul dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 10 milioane de litri de apă, şi are o lungime de 51 m, o adâncime de 20 m şi 11 m înălţime. Aici trăiesc peste 33.000 de vieţuitoare marine, din peste 140 de specii, printre care rechini şi diavoli de mare. Acvariul este străbătut de un tunel lung de 48 m, care oferă vizitatorilor o vizualizare aproape perfectă la 270 de grade, la 11 m sub bazin.

Dubai-Mall-03

Un alt loc creat special pentru copii, este „KidZania”, un centru de divertisment şi educaţie interactivă, unde cei mici experimentează lumea adulţilor, jucând diverse roluri. Aceştia pot alege să fie chirurgi, actori, pompieri, piloţi, prezentatori de televiziune, fotografi, bucătari, ingineri, designeri sau mecanici. Tot aici se află şi SEGA Republic, un parc de distracţii dezvoltat în asociere cu compania japoneză SEGA Corporation, unul dintre liderii mondiali în divertisment.

 Parcul dispune de 14 atracţii tematice şi peste 170 de jocuri, de la simulatoare de mişcare de ultimă generaţie la experienţe virtuale de neuitat. De asemenea, 22 de ecrane de cinema sunt reunite sub numele de „Reel Cinema Megaplex” cu o capacitate totală de 2.800 de locuri.

Mall-ul se află, datorită poziţiei sale în cadrul complexului „Downtown Dubai”, în apropiere de alte obiective turistice, precum faimosul Burj Khalifa. (Text: Agerpres, Foto: zupernews.files.wordpress.com, cdn.wonderfulengineering.com, ihabdines.files.wordpress.com, Video: youtube.com)