Cel mai mare ceainic

ceal-mai-mare-ceainic

Cel mai mare ceainic din lume a fost realizat în Maroc, de compania Sultan Tea, se arată pe site-ul oficial al Guinness World Records.

Vasul, măsurând 4 m în înălţime şi 2.58 m în diametru, a fost prezentat la 27 aprilie 2016, în cadrul Salonului Internaţional al Agriculturii din Maroc, de la Meknes (SIAM 2016, desfăşurat între 26 aprilie şi 1 mai, sub patronajul regelui Mohammed al VI-lea, menţionează site-ul www.moroccoworldnews.com).

Pentru a sărbători cea de-a 80-a sa aniversare, compania a decis să creeze cel mai mare ceainic văzut vreodată, având în vedere importanţa ceaiului pentru cultura marocană — este considerat simbolul generozităţii, al ospitalităţii şi al respectului.

Ceainicul uriaş, cu un design tradiţional, a fost făcut din fier, cântărind aproximativ 1.200 de kg. Pentru inaugurarea sa s-au preparat 1.500 de litri de ceai, la care s-au folosit 3 kg de mentă (ceaiul, în special cu mentă, este cea mai populară băutură marocană).

Anterior, acest record a fost deţinut de un ceainic din ceramică, înalt de 1.8 m şi cu un diametru de 1.5 m, realizat de Sanbao Xu, în Yixing, provincia Jiangsu, China, în 2006, pentru Lu’an Guapian Tea Co. Ltd din provincia Anhui. (Text: Agerpres, Foto: moroccoworldnews.com)