Cea mai scumpă operă de artă din istorie

Nafea Faa Ipoipo

Un tablou semnat de Paul Gauguin a fost achiziţionat cu 300 de milioane de dolari, ceea ce îl transformă în cea mai scumpă operă de artă din istorie, a anunţat ziarul „The New York Times”, precizând că pânza a fost cumpărată de Autoritatea pentru Muzee din Qatar de la colecţionarul elveţian Rudolf Stechelin.

Până în prezent, acest record a aparţinut tabloului „Jucătorii de cărţi” al lui Paul Cezanne, vândut în 2011, pentru suma de 250 de milioane de dolari, aceleiaşi instituţii din micul emirat.

Intitulat „Nafea Faa Ipoipo” („Când te căsătoreşti”), tabloul în care apar două tinere tahitiene, a fost realizat de Gauguin în 1982 şi va putea fi admirat într-o mare expoziţie consacrată pictorului francez care se inaugurează sâmbătă în oraşul elveţian Basel, scrie ziarul spaniol ABC.

Din 18 martie, preţioasa pânză va fi expusă la Madrid, la muzeele Prado şi Reina Sofia, iar apoi, din 14 septembrie, va fi preluată de noii săi proprietari din Orientul Mijlociu. (Text: Agerpres, Foto: nydailynews.com)