Cea mai mare puşculiţă

0
24

record-pusculita

Cea mai mare puşculiţă din lume, în formă de purcel – de 8,03 m lungime şi 5,58 m înălţime, a fost realizată în Germania, de cei de la banca Kreissparkasse Ludwigsburg, potrivit Guinness World Records.

Reprezentând „un purceluş” de un roşu aprins, cu o circumferinţă de 17,87 m şi cântărind circa 7 tone, puşculiţa a fost făcută din material plastic armat cu fibră de sticlă.

Banii au fost introduşi în puşculiţă cu ajutorul unei macarale de mici dimensiuni, care transporta monedele, una câte una, după preluarea acestora dintr-o altă puşculiţă mai mică, aflată în partea de jos a macaralei.

Impresionanta puşculiţă, concepută cu scopul de a motiva tinerii să economisească banii, a fost prezentată la 18 mai 2015, în Schillerplatz din Ludwigsburg.

Creaţia celor de la Kreissparkasse Ludwigsburg a doborât recordul precedent, deţinut de o puşculiţă aurie, lungă de 5,6 m şi înaltă de 3,96 m, realizată în China, în 2007, de Zhong Xing Shenyang Commercial Building (Group) Co. (Text: Agerpres, Foto: heimotion.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.